Hőségriasztási rendszert építene ki a német orvosi kamara elnöke

hőség, amsterdam, németország, hollandia, emberek, meleg, forróság
19 July 2022, Saxony, Leipzig: A young woman sits on the edge of a fountain in the center of the city. Photo: Sebastian Willnow/dpa (Photo by SEBASTIAN WILLNOW / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Országos figyelmeztető rendszer kiépítését sürgette a hőség okozta halálesetek megelőzésére a német orvosi kamara elnöke, mivel az európai tikkasztó forróság felhívja a figyelmet a szélsőséges nyári időjárás egészségügyi kockázataira.
Vágólapra másolva!

Klaus Reinhardt a dpa német hírügynökségnek Berlinben azt mondta, hogy "egy nemzeti hőségtervnek tudományos alapon kellene javaslatot tennie a hőmérsékletfüggő riasztási szintekre, valamint a megfelelő intézkedésekre, különösen a kockázati csoportok esetében, és átláthatóvá kellene tennie a megfelelő felelősséget".

Reinhardt egy olyan központ létrehozását javasolta, ami Németország-szerte nyomon követné a hőséget, és tájékoztatná a lakosságot a legfontosabb teendőkről.

Képünk illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sebastian Willnow

– folytatta az elnök.

A környezetvédelmi minisztérium rámutatott, hogy a hővédelmi és elővigyázatossági tervek létrehozása elsősorban a helyi önkormányzatok feladata.