Több ember meghalt egy kanadai lövöldözésben

Multiple shootings in Canada Canada,Langley,police,shooting Horizontal
LANGLEY, BC - JULY 25 : Police investigate the shooting scene at Willowbrook Mall in Langley, Britsih Columbia, Canada on July 25, 2022. Mert Alper Dervis / Anadolu Agency (Photo by Mert Alper Dervis / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Három ember, köztük a gyanúsított meghalt hétfőn a kanadai Brit Kolumbia tartományban elkövetett lövöldözésekben - közölte a kanadai rendőrség.
Vágólapra másolva!

A feltételezett elkövetővel a rendőrök végeztek.

A hatóságok a nap folyamán figyelmeztetést adtak ki Langley városában fedél nélküli emberek sérelmére elkövetett lövöldözések miatt, illetve felszólították a lakosokat, hogy kerüljenek bizonyos helyeket, így a többi között egy kaszinó parkolóját és egy buszmegállót.

Ghalib Bhayani, a regionális rendőrség vezetője szerint aktív nyomozást folytatnak a Vancouver elővárosában történt lövöldözések ügyében, amelyeknek két halálos áldozatuk, illetve egy kritikus állapotban lévő és egy komoly sebeket kapott sérültjük is volt.

Rendőrök a helyszínen 2022. július 25-én Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Mert Alper Dervis

"Jelen pillanatban még nem tudjuk a halálos incidens indokát, illetve azt sem, hogy volt-e valamilyen kapcsolat az gyanúsított és az áldozatai között" - mondta Bhayani.

Kanadában jóval ritkábbnak számítanak a lövöldözések déli szomszédjához, az Egyesült Államokhoz képest, részben a szigorúbb fegyvertartási törvényei miatt.

Kanadában a helyi statisztikai hivatal szerint a lőfegyverrel elkövetett gyilkosságok száma alig ötöde az Egyesült Államokban mértnek, ugyanakkor magasabb a tehetős államok átlagánál és növekvő tendenciát mutat.

Kanada történetének egyik legvéresebb ámokfutása 2020-ban történt. Akkor az 51 éves Gabriel Wortman 22 embert gyilkolt meg körülbelül ötven kilométeres körzetben több helyszínen a délkelet-kanadai Új-Skócia tartományban.