Elképesztő mennyiségű pénzt találtak egy szemétlerakóhelyen

Argentine Pesos And U.S. Dollar Picture Illustrations NurPhoto General news November 9 2021 9th November 2021 Buenos Aires Argentina United States Horizontal
United States one hundred dollar bills are seen in this picture illustration taken in Buenos Aires, Argentina November 9, 2021. (Photo by Matías Baglietto/NurPhoto) (Photo by Matías Baglietto / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
"Aranyláz" kerített hatalmába a múlt héten egy argentínai kisvárost, miután váratlanul ropogós százdolláros bankjegyek sokasága került elő a helyi szemétlerakóhelyen.
Vágólapra másolva!

Elsőként egy teherautósofőr talált egy zöldhasút a Las Parejas-i szeméttelepen, és értesítette barátait, akikkel közösen 10 ezer dollárt gyűjtöttek be.

Az egyik szerencsefia, Federico Baez elmondta az AFP-nek, hogy másnap egy fickó még náluk is szerencsésebb volt, ő 25 ezer dollárnyi amerikai bankjegyet szedett össze a szemétlerakóban. Még a levegőben is szálltak a százdollárosok - mondta.

A férfi szerint valószínűleg még több pénz van a szemétben, de az önkormányzat időközben lezárta a szeméttelepet.

"Aranyláz" kerített hatalmába a múlt héten egy argentínai kisvárost, miután váratlanul ropogós százdolláros bankjegyek sokasága került elő a helyi szemétlerakóhelyen. A kép illusztráció! Forrás: NurPhoto via AFP/Matías Baglietto/NurPhoto/Matias Baglietto

A közösségi médiában keringő népszerű elmélet szerint a pénzt egy örökösök nélkül elhunyt idős nő rejthette el egy szekrény titkos rekeszében, amely a halála után a szeméttelepre került.

Úgy tudni, hogy az "aranyásók" összesen 75 ezer dollárt találtak a szemétben.

A szűnni nem akaró - az elmúlt 12 hónapban több mint 60 százalékot elérő - infláció által sújtott Argentínában gyakori, hogy az emberek dollárban tartják megtakarításukat.

A szeméttelepi pénzeső híre számos mémet ihletett a közösségi médiában, köztük egy olyat is, amelyen az ország elnöke és alelnöke könyékig turkál a szemétben abban a reményben, hogy pénzt talál a gazdaság fellendítésére.