Már a harmadik holttest kerül elő egy kiszáradó amerikai tóból

drought environment Horizontal
A growing pale high-water mark known as a "bathtub ring" is seen on the shoreline of Lake Mead at the Hoover Dam near Las Vegas, Nevada, on June 10, 2021, where the water level has fallen to its lowest since the reservoir was filled in the 1930s. (Photo by Bridget BENNETT / AFP)
Vágólapra másolva!
Május óta a harmadik holttest került elő a szárazság miatt drámaian apadó nevadai víztározóból. Ezúttal a Mead-tó strand részétől nem messze bukkantak egy ember maradványaira.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Park Szolgálat közleménye arra nem tér ki, hogy mióta lehetett a vízben a holttest, amelyre hétfőn találtak rá a Boulder Beach környékén.

Clark megye halottkéme, Melanie Rouse tájékoztatása szerint az emberi maradványok jelentős részét iszap borította, még vizsgálják a halott nemét, mint ahogy egyelőre a halál időpontja, oka és módja is ismeretlen.

A nyomozó hatóságok átnézik a korábban eltűnt személyek listáját is.

A most megtalált holttest a harmadik, amelyet május óta találtak a nevadai víztározóban, Las Vegastól keletre.

Egyre alacsonyabb a víztározó szintje Forrás: AFP/Bridget Bennett

Ahogy az Origo is beszámolt róla, május 1-jén egy évtizedekkel korábban lelőtt férfi maradványaira bukkantak egy rozsdás hordóban, egy hétre rá emberi csontok kerültek elő a Mead-tóból. A

halottkém hivatalának mostani közlése szerint mindkét esetben továbbra is zajlik a holttestek azonosítása.

Az első maradványok megtalálása óta több olyan nyilatkozat is napvilágot látott, amely szerint további holttestek felbukkanása várható az apadó tóból, összefüggésben azzal, hogy a Las Vegas-i maffia a hetvenes-nyolcvanas években számos, útjában álló embert tüntetett el.

A harmincas években létrehozott óriási víztározó, a Mead-tó vízszintje az aszály miatt riasztó mértékben apadt az elmúlt években.

Az 1983-ban teli medence vízszintje több mint ötven méterrel csökkent, a tározó immár csak kapacitása 30 százalékával működik.