Vágólapra másolva!
A háború harmadik hetében megvolt a lehetőség, hogy az ukránok előnyös békét kössenek az oroszokkal, de ezt elszalasztották, mert az amerikai elnök, Joe Biden azt akarta, hogy minél tovább tartson a háború - mondta a német Die Weltnek Niall Ferguson, világhírű brit származású, Amerikában élő történész. A Trumpot amúgy nem kedvelő és Putyin-ellenes Ferguson szerint Biden mindent elrontott, és ha Trump maradt volna az elnök, akkor valószínűleg ki sem tört volna a háború. Most viszont minél tovább tart, annál jobb Putyin esélye a győzelemre. Ferguson szerint a szankciók hatástalanok: amíg van kinek eladni az orosz gázt és olajat - márpedig Kína, India, Dél-Amerika megveszi -, addig a rubel erős marad és Oroszország túléli a szankciókat. Percről percre tudósításunk a háborúról itt olvasható.
Vágólapra másolva!

mondta Ferguson, aki szerint ez a háború harmadik hetében volt így, akkor kellett volna az ukránokat engedni békét kötni.

mondta Ferguson, aki bírálta az európai sajtó és politika Trumpot démonizáló álláspontját is.

tette hozzá.

Szerinte, ha Trump marad az elnök, akkor háború sincs, mert Biden "kormányának alkalmatlansága elképesztő".

A világhírű történész azt is elmondta, Ukrajnát az tartja életben, hogy kapott idén 50 milliárd dollár támogatást az Egyesült Államoktól. "De a második félévben is kap majd? És mi lesz jövőre?" - kérdezte.