Már hatalmas területen tombol erdőtűz Kaliforniában, házakat, autókat pusztított el - videó

Kalifornia, erdőtűz, tűz, tűzvész
Klamath Nemzeti Erdő, 2022. július 31. A kaliforniai Klamath Nemzeti Erdőben pusztító tűzben kiégett otthonok és autók egy lakókocsiparkban 2022. július 30-án. MTI/AP/Noah Berger
Vágólapra másolva!
Alig egy nap alatt hatvanszorosára növekedett a pénteken kitört kaliforniai erdőtűz, így szombaton már 160 négyzetkilomérnyi terület égett. A lángok házakat, autókat pusztítottak el, az oltást nehezíti a rendkívüli forróság és a szél is - írta a Sky News.
Vágólapra másolva!

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó a tűzvész miatt szombaton rendkívüli állapotot hirdetett. A tűz oltásában más államok tűzoltói is segítenek, de nincs könnyű dolguk a forróság és a szél miatt - írta a portál.

Eddig mintegy hatezer embert evakuáltak, de ez a szám valószínűleg nőni fog.

A tűzben eddig tucatnyi lakóház és autó égett el, az erdős területről a vadállatok is menekülnek.

Más államokban is erdőtűz pusztít többek között Montanában és Idahoban is, utóbbi államban 174 négyzetkilométernyi (nagyjából akkora terület, mint Győr) erdős területet égetett le Salmon városának közelében.

A kaliforniai Klamath Nemzeti Erdőben pusztító tűz oltására készülnek tűzoltók 2022. július 31-én Forrás: MTI/AP/Noah Berger

Ez a tűz a második nagyobb tűzvész, amely az elmúlt napokban sújtotta az államot. A Yosemite Nemzeti Park közelében lévő Oak Fire nyolc nap után is tombol, de azt jórészt már megfékezték - írta a BBC.