Életfogytiglani börtönre, de akár halálbüntetésre is ítélhetik azt a férfit, aki agyonlőtte feleségét egy afrikai szafariparkban, majd pénzt követelt az életbiztosítótól. A férfit gyilkosság, és csalás miatt is bűnösnek nyilvánították. Mint kiderült, ekkor már viszonya volt egy alkalmazottjával, ennek ellenére a tárgyaláson tagadta, hogy a pénz, illetve a szeretője miatt gyilkolta meg az asszonyt.

A 67 éves, pennsylvaniai Lawrence "Larry" Rudolph

hidegvérrel végezte ki feleségét, Bianca Rudolphot 2016. október 11-én kirándulás közben egy zambiai szafariparkban.

A férfi ezután állította, hogy baleset történt, felesége véletlenül lelőtte magát, miközben megpróbált elcsomagolni egy puskát, majd

több millió fontnyi összeget követelt egy életbiztosítótól.

Lawrence "Larry" RudolphForrás: DailyStar

Évekkel az eset után, miközben Rudolph új élettársával, Lori Millironnal vacsorázott, valaki véletlenül meghallotta, hogy a férfi ezt kiabálja:

Megöltem az átkozott feleségemet miattad!"

Milliron a Rudolph által üzemeltetett fogorvosi rendelőnek a vezetője volt Pittsburghban. A férfi akkor határozta el, hogy megöli a feleségét, amikor az asszony szóvá tette, hogy nagyobb szerepet akar magának a pénzügyi döntésekben, és ki akarta rúgatni a férfi szeretőjét.

A férfi azt állította, hogy nem nyereségvágyból ölte meg a feleségét, nekik ugyanis ebből semmilyen hasznuk nem származott, és nem is féltékenységi ügy miatt, 2000 óta nyitott kapcsolatban éltek, melyben az asszony is többször volt együtt másokkal.

Hozzátette, hogy felesége meggyilkolásának idején 12,3 millió fontnyi pénze volt, ezért nem igazán volt szüksége további milliókra.

Az ügyészség szerint, a gyilkosságról korábban még nő sem tudott. A bíróság ugyanakkor bűnrészességet fedezett fel abban, hogy a nő hazudott egy szövetségi esküdtszéknek a történtekről, ahogyan Rudolphal való viszonyáról is.

A denveri bíróság három hétnyi meghallgatás után bűnösnek ítélte a férfit. Rudolph életfogytiglani börtönbüntetésre, vagy akár halálbüntetésre is számíthat - írta meg a DailyStar.