Egy pókot akart megölni, óriási erdőtűz lett belőle

erdőtűz, Franciaország
Gignac, 2022. július 26. Erdőtűz pusztít a dél-franciaországi Gignac közelében 2022. július 26-án. Eddig mintegy 700 hektárnyi növényzet vált a lángok martalékává, 200 embert kellett evakuálni. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo
Vágólapra másolva!
Letartóztatták a férfit, aki erdőtüzet okozott, azért, mert állítólag megpróbált elégetni egy pókot az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

A 26 éves Cory Allan Martin azt mondta a rendőröknek, hogy hétfőn, túrázás közben vette észre a pókot, a Salt Lake Citytől délre fekvő hegyek lábánál, amit el akart égetni - írja a CBSNews.

A rendőrök marihuánát találtak a férfi holmijai között, de nem tűnt befolyásoltnak - mondta Utah megye seriffje, Spencer Cannon.

A kép illusztráció Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Nincs bizonyíték arra, hogy szándékosan gyújtotta volna a tüzet, mondta Cannon, de vakmerő és felelőtlen döntésnek nevezte a férfi cselekedstét. Ez a terület és Utah állam nagy része teljesen száraz a rendkívüli szárazság közepette.

Egyelőre rejtly, mi vezette arra, hogy megálljon és megpróbálja felgyújtani a pókot - mondta Cannon.

Az erdőtűz legalább 60 hektáron égett, és az állami tűzoltóság szerint kedd délutánra 90 százalékban megfékezték.

A tűzben egyetlen ház sem sérült meg.

Az Egyesült Államok nyugati részén több erdőtűz is ég a forró, száraz időjárás közepette. Az észak-kaliforniai McKinney-tűz legalább 55 ezer hektárt perzselt fel és több mint 100 házat pusztított el július 29-i kitörése óta. Legalább négy ember meghalt a tűzben.