Óriási erdőtűz pusztít Németországban, mert felrobbant egy lőszergyár - videó

Berlin, 2022. augusztus 4. Erdőtűz füstje a berlini Grunewaldban 2022. augusztus 4-én. MTI/EPA/Clemens Bilan
Vágólapra másolva!
Hatalmas tűz ütött ki csütörtök hajnalban egy Grunewaldban, egy nyugat-berlini erdőben, miután robbanás történt egy rendőrségi lőszerraktárban.
Vágólapra másolva!

A tűz oltását nagy erővel kezdték meg a helyi hatóságok, jelenleg 15 ezer négyzetméternyi területen ég az erdő.

A lőszerraktárban több robbanás is történt, az egyik legnagyobb robbanás reggel 9 órakor következett be. Ezekben senki nem sérült meg.

A berlini tűzoltóság harckocsikat kért a német hadseregtől a lángok leküzdésére - mondta Thomas Kirstein szóvivő, hozzátéve, hogy még mindig várnak - írja a The Local.

A hatóságok biztonsági kordont építenek, hogy a tűzoltók a lőszertároló zónától körülbelül egy kilométeres távolságból megkezdhessék a lángok oltását.

A berlini tűzoltóság szóvivője azt mondta:

A tűz miatt a regionális vonatjáratokat is leállították, vagy késleltetik az indulásukat. Egyelőre nem világos, hogy a távolsági buszközlekedést milyen mértékben érinti a tűz. Több autópályát is lezártak.

A hatóságok figyelmeztető alkalmazásokon keresztül értesítették a lakosságot a tűzre, és felszólították őket, hogy kerüljék el a veszélyes területet.

Erdőtűz füstje a berlini Grunewaldban 2022. augusztus 4-én Forrás: MTI/EPA/Clemens Bilan

A hatóságok azt tanácsolták a helyieknek, hogy tartsák zárva az ablakokat és az ajtókat, a szellőző- és légkondicionáló rendszereket pedig kapcsolják ki.

A tűz megfékezését nehezíti a Berlinben is tomboló, 40 fok körüli hőség.

A tudósok szerint a klímaváltozás miatt világszerte gyakoribbá és intenzívebbé válnak a hőhullámok, amik növeli a tüzek kialakulásának kockázatát.