A jobboldali politikus szerint az Oroszország elleni intézkedéseknek semmi haszna, csak az európai népek szenvednek tőle. Marine Le Pen rámutatott, hogy áprilisi újraválasztása óta Emmanuel Macron semmit nem csinált, pedig ebben az időszakban kellene megalapozni az elkövetkező öt évet - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Emmanuel Macron legfőbb politikai riválisa, Marine Le Pen kifejtette véleményét az Oroszország elleni szankciókról - erről ír a V4NA. A jobboldali politikus a Nemzetgyűlésben tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a szigorításoknak semmi hasznuk.

Le Pen úgy véli, hogy annak érdekében, hogy Európában ne legyen áramszünet és gázhiány, meg kellene szüntetni a szankciókat.

Az ellenzéki politikus szerint az Oroszország elleni szankciók semmiféle más célt nem szolgálnak, csak az európai népek szenvedését, beleértve a francia lakosságot. Le Pen úgy gondolja, hogy

lehetetlen nem látni, hogy a francia kormány hangzatos ígéreteivel ellentétben az orosz gazdaságot nem sikerült térdre kényszeríteni, a híresztelésekkel szemben nem vált fizetésképtelenné.

A jobboldali politikus elmondása alapján a franciák sokkal inkább áldozatul estek a szóban forgó szankcióknak, mint Oroszország.

Le Pen hangsúlyozta, hogy Oroszország más partnerekre talált, így sikerül megkerülnie a különféle embargókat, hozzátéve, hogy a hat oroszellenes intézkedés valójában az Európai Unió sorozatos kudarca.

A Le Monde nevű francia lap felhívja a figyelmet arra, hogy Le Pen már június elején is arra figyelmeztetett: a Brüsszel által kivetett Oroszország elleni szankciócsomag katasztrofális következményekkel jár a franciák vásárlóerejét tekintve. A jobboldali politikus szerint

az Oroszország elleni valódi szankció az lett volna, hogy ha lecsökken a gáz és az olaj ára, mert az pénzügyileg sokkal jobban megfojtotta volna az országot.

Marine Le Pen a francia államfőt is keményen bírálta. A jobboldali politikus rámutatott, hogy áprilisi újraválasztása óta abszolút tétlen, száz nap alatt ugyanis szinte semmit nem csinált, ami kiábrándító, mivel egy ország vezetője az első száz nap alatt szokta megalapozni a mandátumát.

A jobboldali politikus hozzátette, hogy a francia kormány egyetlen intézkedése a vásárlóerő javításáról szóló törvénytervezet volt, amelyet július elején terjesztettek a parlament elé, de azt is csak azért lépte meg Emmanuel Macron, mert nem volt más választása. Amint arról a V4NA hírügynökség korábban beszámolt,

a francia kormány 20 milliárd eurós intézkedéscsomaggal kívánja enyhíteni a lakosság terheit.

A törvényjavaslat része az üzemanyagra vonatkozó árstop meghosszabbítása szeptember végéig, a villamosenergia- és gázárak felső határát pedig az év végéig maximalizálja a francia kormány. A legnagyobb összegű intézkedéscsomag a nyugdíjakra és a szociális támogatásokra vonatkozik, Élisabeth Borne miniszterelnök a France Bleu betelefonálós műsorában az egyik hallgató kérdésére megerősítette, hogy júliustól 4 százalékkal emelik a nyugdíjakat, az intézkedés az öregségi és a rokkantnyugdíjban részesülőkre egyaránt vonatkozik.

Marine Le Pen szerint a kormány által előterjesztett intézkedések azonban messze elmaradnak az emberek igényeitől.