10 év bujkálás után sikeresen elfogták azt a 11 fős bandát, amelynek tagjai válogatott szörnyűségeket követtek el Skóciában, beleértve a gyerekek zaklatását, szexuális erőszakot, állatkínzást, és sátánista jellegű szeánszokat.

Szexuális bűncselekmények miatt emelt vádat a Glasgow-i bíróság 11 helyi lakossal - szemben, melyet 2010 januárja és 2020 márciusa között követtek el két lány, és egy kisfiú ellen.

A 11 ember közül hatan az egyik kislányt nemcsak szexuálisan zaklatták, de rendkívül kegyetlen módszerekkel kínozták is.

Sütőbe, mélyhűtőbe, és villanyóraszekrénybe zárták, és pulóverénél fogva felakasztották egy kampóra is. Emellett mindannyian rendszeresen megerőszakolták mindhárom gyereket.

Legalább két gyereket meg is erőszakoltak. Többször előfordult, hogy

míg az egyikük bántalmazta őket, a többiek videózták, és hangosan, tapsolva biztatták társaikat.

A szexuális zaklatáson kívül azzal is vádolják őket, hogy a gyerekeket arra kényszerítették, hogy sátánista szeánszokon vegyenek részt,és szellemek idézésére használták fel őket.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

Ezenkívül boszorkánysággal és varázslatokkal kapcsolatos leckéket oktattak nekik, és elhitették velük, hogy képesek a föld felett lebegni. Volt rá példa, hogy ördögi jelmezeket viseltek, és különféle drogokat fújtak a gyerekek arcába.

A vádak között szerepelt az állatkínzás is. Néhányan a gyerekeket is rávették, hogy kutyákat gyilkoljanak. Emellett

a fiút pedig arra kényszerítették, hogy leszúrjon egy madarat, az egyik lányt pedig arra, hogy viselkedjen úgy, mintha egy kutya lenne, és kutyaeledelt etettek vele egészen addig, amíg ki nem hányta.

További bűncselekmények miatt is vádat emeltek ellenük, de azok annyira kegyetlenek voltak, hogy a helyi sajtó sem merte nyilvánosságra hozni.

A gyerekek nevét nem árulták el, és azt sem, hogy rokonai voltak-e a vádlottaknak. 

A bíró októberben tervezi a vádlottak kihallgatását, 2023 szeptemberén pedig egy nyolchetes tárgyalás várható az ügyben - írja a theblaze.com.