Tucker Carlson élő adásban kért bocsánatot Orbán Balázstól - videó

Mathias Corvinus Collegium, MCC Fesztivál 2021, Esztergom, Tucker Carlson előadás
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok legismertebb konzervatív műsorvezetője szerint sokkoló, ahogy Magyarországot ábrázolják a nyugati médiában - írja a Fox News-re hivatkozva a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Tucker Carlson vendége volt szerda este Orbán Balázs. Miután levetítették a CNN Orbán Viktor tusványosi beszédről szóló beszámolóját, Tucker megkérdezte a magyar vendégétől, hogy „annyi időt töltenek azzal, hogy utálnak titeket [magyarokat], mit gondolsz, miért?"

Forrás: Youtube

A politikánk a józan észen alapul

Orbán Balázs a kérdésre válaszolva leszögezte, hogy a Fidesz politikája a józan észen alapul. A miniszterelnök politika igazgatója kifejtette, hogy 2015-ben négyszázezer ember próbált illegálisan átkelni a magyar határokon aminek hatására úgy döntöttek, hogy kerítést emelnek s megvédik a határokat.

– magyarázta az államtitkár.

Carlson erre reagálva kifejtette, hogy legutóbb amikor itt járt, úgy érezte, hogy itthon sokkal kiegyensúlyozottabb a média mint Amerikában. Ezek után a benyomások után Carlson nem is érti, hogy bírhatják a magyarok azokat a nyugati médiában levetített „valóságtól elrugaszkodott karikatúrákat."

Erre válaszolva Orbán Balázs elmondta, hogy látni, hogy a médiából érkező vádak politikailag motiváltak. Kifejtette, hogy szerinte az amerikaiakhoz hasonlóan a magyar emberek nagyon bölcsek. „Ha beszélsz velük, tudják, hogy mi a jó az országuknak" – vélekedett Orbán, majd az ukrán és a déli határról érkező menekültekről kezdett el beszélni: „Az átlag emberek érzik a különbséget," üdvözölni kell a háború elől menekülteket, és „nemet kell mondani az illegális átkelőkre, ilyen egyszerű."

– mondta Tucker a műsor végén.

A neves konzervatív újságíró, véleményvezér tavaly augusztusban Magyarországon járt, mert kíváncsi volt az országunkra a hatalmas nyugati médiafigyelem miatt. A részletes beszámolójáról az Origo is tudósított amit IDE kattintva olvashatnak. Tucker Carlson ittjártakor interjút készített Orbán Viktor miniszterlenökkel is amit alább tekinthetnek meg.