Rengetegen meghaltak egy buszbalesetben Horvátországban

Podvorec, 2022. augusztus 6.
A mentőalakulatok egyik tagja a buszbaleset helyszínén a Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra fekvő Podvorec közelében 2022. augusztus 6-án. Tizenkét ember meghalt és legalább negyvenen megsérültek, amikor a lengyel rend
Podvorec, 2022. augusztus 6. A mentőalakulatok egyik tagja a buszbaleset helyszínén a Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra fekvő Podvorec közelében 2022. augusztus 6-án. Tizenkét ember meghalt és legalább negyvenen megsérültek, amikor a lengyel rendszámú busz lesodródott az útról az A4-es autópályán. A busz Magyarország felől érkezett. A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. MTI/AP
Vágólapra másolva!
Lesodródott az autópályáról, majd a falnak ütközött egy busz szombaton hajnalban Horvátország északi részén szombat reggel. A balesetben tizenkét ember meghalt és legalább negyvenen megsérültek - közölte Davor Bozinovic horvát belügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI/AP/-

Az eset a Zágrábtól a magyar határig vezető A4-es autópályán történt az észak horvátországi Varasd (Varazdin) közelében, a Brenznicki Hum és Komin közti szakaszon. Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán, jelenleg egy sávban lehet közlekedni.

Forrás: MTI/AP/-

A busz lengyel rendszámmal közlekedett, Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medugorjebe.

A buszon nem voltak gyerekek. A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították.

Forrás: MTI/AP/-

A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. A hatóságok abból indulnak ki, hogy a sofőr elbóbiskolt a volán mögött.