A napokban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arról beszélt, hogy mérlegelni fogja azt a petíciót, amely 50 évre kitiltaná az orosz állampolgárokat Ukrajnából. Erre a megdöbbentő tervre reagált most Dimitrij Medvegyev volt orosz elnök, Putyin egyik legfontosabb bizalmasa - vagyis, nyugodtan mondhatjuk, hogy Putyin üzent.

Medvegyev szerint az, hogy Zelenszkij minden oroszt felelőssé akar tenni az Ukrajnában zajló eseményekért nagyban hasonlít Adolf Hitler elképzeléseire. A volt orosz elnök Telegram-csatornáján tett közzé üzenetet, amelyben kifejtette:

"A legfőbb ukrán bohóc az egész orosz népet akarja felelősségre vonni, Legutóbb Adolf Hitler volt az, aki hasonló elvek mentén próbált meg egy teljes nemzetet megbüntetni, Van még bármilyen kérdés az ukrán vezetőség ideológiai nézeteivel kapcsolatban?" - írta.

Dmitij MedvegyevForrás: AFP/NurPhoto/Hristo Ruse

Korábban Medvegyev már keményen bírálta Zelenszkij azon javaslatát, amely megfosztotta ingatlanuktól és vagyonuktól a Donbaszban élő oroszokat. Akkor azt mondta, hogy az ukránok papíron vívják a háborút, Oroszország viszont a földön.