Megerőszakoltak egy amerikai turistát egy nyilvános vécében Párizs központjában, a feltételezett elkövető egy 23 éves férfi, aki jelenleg is előzetes letartóztatásban van.

Vádat emeltek egy 23 éves férfi ellen, és előzetes letartóztatásba helyezték, miután a gyanú szerint Párizs központjában egy nyilvános vécében megerőszakolt egy amerikai turistát, az eset sokkolta a biztonságosnak tartott, forgalmas folyóparti negyedet - írja a Guardian.

A 27 éves nő szombat este partnerével a Szajna partján, Párizs turisztikai negyedének szívében volt, nem messze a Notre-Dame katedrálistól és a városházától.

Forrás: MTI/EPA/Ian Langsdon

Nem sokkal hajnali 1 óra után a nő megállt, hogy a negyedik kerületben, a Louis-Philippe híd közelében lévő nyilvános WC-t használja.

A helyi bároktól nem messze található illemhely biztonságosnak és jól karbantartottnak számít. 

A Le Parisien című helyi lap beszámolója szerint a nő élettársa várta a nőt, de aggódni kezdett, hogy sokáig tart. A férfi a mosdóhoz közeledve sírást hallott és akkor szerzett tudomást róla, hogy élettársát megtámadták. 

A környék biztonsági őrei a segítségére siettek, a rendőrség pedig letartóztatta a férfit, aki a Párizs melletti Asnières-sur-Seine-ben él. Az első rendőrségi kihallgatásokon tagadta a nemi erőszakot, és azt mondta, hogy a nő beleegyezett.

A nőt azonnal egy párizsi kórházba szállították. Miután tanúvallomást tett a rendőrségen, a nő és élettársa visszarepült az Egyesült Államokba.