Holtan talált rá családja a 15 éves Nykayla Strawderre, miután kilencéves szomszédja lelőtte. Azért gyilkolta meg a kislányt, mert az vissza akarta kérni tőle az energiaitalát.

A Baltimore-ban élő Nykayla Strawder és a szomszéd kisfiú egy megtöltött fegyverrel játszottak vasárnap délután. Közben a lány vissza akarta kérni a fiútól az energiaitalát, de ő inkább meg akarta fenyegetni a fegyverrel, ám közben véletlenül

fejbe lőtte a kamaszlányt. Ezután eldobta a fegyvert, és elmenekült a helyszínről. Nykaylát azonnal kórházba vitték, ahol később meghalt.

Forrás: Mirror

A rendőrök kiderítették, hogy a fegyver a fiú egyik rokonáé, aki biztonsági őrként dolgozik. A helyi törvény miatt

a fiú ellen fiatal kora miatt nem emelhetnek vádat.

Nykayla rokonai azonban felszólították az ügyészséget, hogy indítsanak büntetőeljárást a szomszéd gyerek, illetve családja ellen, mivel

szerintük a fiú szándékosan ölte meg lányukat egy üveg energiaital miatt, a szülei pedig felelőtlenek voltak, hogy nem zárták el előle a fegyvert.

Leírhatatlanul fájdalmas érzés holtan találni az erkélyen a saját gyerekedet. A kilencéves szomszéd fiú elvette a lányom italát, és amikor visszakérte, a gyerek hidegvérrel fejbe lőtte. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem játékból történt"

- mondta a lány apja, Dontay Jones.

"Arra pedig nincs mentség, hogy valaki a gyerek számára elérhető helyen tárolja a fegyverét. A lányunkat már semmi nem hozhatja vissza, soha többé nem látom őt mosolyogni"

- tette hozzá a gyászoló apa.

A helyi törvény szerint 1000 dollárnyi bírságot szabhatnak ki abban az esetben, ha valaki gondatlanságból a gyerek számára elérhető helyen tárolja a lőfegyverét - írja a Mirror.