Egy éve maradt hátra a szoláriumozás miatt a 23 éves fiatalnak

szolárium
Vágólapra másolva!
Idősebb barátai miatt kezdett szoláriumba járni, hogy hamarabb elfogadják. Azonban a szenvedélyévé vált, aminek túlzott használata miatt veszélybe került az élete - írja a Ripost. 
Vágólapra másolva!

Teljes őszinteséggel mesélt megrázó történetéről egy 23 éves fiatalember, aki azért kezdett el szoláriumba járni, hogy beilleszkedjen a barátai közzé. Ám pont emiatt tragikusan lerövidült az élete.

A swanseai Jak Howell már hat éve rendszeresen látogatta a helyi szoláriumot, amikor sokkoló dolgot közöltek vele az orvosai. Korábban hetente akár 100 percet is képes volt szoláriumban tölteni a tökéletes barnaságért. Az is előfordult, hogy Jak hetente akár ötször is beült 18-20 percre, pedig ajánlott a kezelések között 48 óra szünetet hagyni.

– vallotta be Jak.

Jak egyszer csak talált egy foltot a hátán, eleinte nehezen hitte el, hogy baljós előjel lenne, de amikor megmutatta a háziorvosának, azonnal kórházba küldte. Az anyajegyet eltávolították, majd elküldték kivizsgálásra. Néhány héttel később közölték Jakkal, hogy 3-as stádiumú melanómája van, és 12 hónapja maradt hátra.

Bár két műtéttel nem sikerült kiirtani a rákját, a kemoterápia mentőövet jelentett számára. Sőt a jelenlegi állás szerint Jak leletei ígéretesnek tűnnek, és reméli, hogy az év végén örökre búcsút inthet a ráknak.

Címlapi képünk illusztráció!