A "migránsinváziót" Szerbia déli határán kell megállítani - mondta a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szombaton Palicson, a vajdasági magyarság Szent István-napi központi rendezvényén.

Nem válhatunk a nyugati utópiák foglyaivá, a migránsok pedig nem válhatnak ugyanezen utópiák áldozataivá - hangsúlyozta Pásztor István.
A migránsok hónapokon át, egyre frusztráltabban és dühösebben próbálkoznak Európa bevételével, annak az Európának a bevételével, amely egyébként, állítása szerint, örömmel várja őket".A kettős beszéd helyett a megoldások irányába kell elindulni, de ehhez kétségtelenül meg kell szüntetni a jelenlegi áldatlan állapotokat - mondta.

Pásztor István közölte: a magyaroknak vigyázniuk kell szülőföldjükre; együtt kell erőt kifejteniük, hogy ellenállhassanak a 21. század "imperialista törekvéseinek", amelyeket globalista törvényszerűségként próbálnak "lenyomni a torkukon".
Mivel kisebbség vagyunk, meg kell dolgoznunk azért, hogy magyarok maradhassunk" - mondta a politikus, megállapítva: a helyi

magyarság jó állapotban van, köszönhetően mások mellett a két állam kormányának.
Ez "elég is volna ahhoz, hogy megküzdjünk az előttünk álló, ránk zuhanó gazdasági recesszióval, a kialakított energiaválságból következő problémákkal". Azonban ha Magyarország és Szerbia nem tud közösen fellépni a "migránsáradattal", mindez kevés lesz - közölte Pásztor István.
Hét éve tűrjük ezt a helyzetet, ami a magyarországi kerítés megépítése után hetekre lecsillapodott, de alapvetően rosszabbra fordult" - tette hozzá.

Nem kételkedünk abban, hogy a nyugat-európai döntéshozók helyesen döntöttek, amikor bevándorlóterületté nyilvánították országaikat, azonban ezt ne a mi bőrünk árán kívánják megvalósítani!" - mondta a politikus.

Ki kell mondani, hogy ennek a kérdésnek a megoldása nem azoknak a kezében van, akik hisznek a bevándorlótársadalmakban" - jelentette ki a legnagyobb délvidéki magyar párt elnöke.

Pásztor István közölte: Szent István legfőbb törekvése a béke és a jó viszony megteremtése volt, ebben látta a Kárpát-medence fejlődését és virágzását.


"Ennek a gondolkodásnak a része volt az erős ország, amelyet hittel és akarattal vértezett fel. A hit jelentette szabadság adja meg az erőt, ami nélkül nem építhető és nem tartható meg egyetlen közösség sem. Mi ma, 2022-ben is azt tudjuk ünnepelni, hogy van hitünk. Van bennünk szeretet a szülőföldünk iránt. Együttműködési szándék vezérel a többség irányában. A nemzethez tartozás kiteljesedése az elmúlt tizenkét év nemzeti kormányzásának köszönve aranykorát éli. Vigyázzuk meg mindezeket!" - mondta a politikus.