Soros ismét védelmébe vette a korrupt ügyészeket

China's state media warns Soros on betting against yuan, HK dollar China Chinese George Soros investor billionaire SQUARE FORMAT
Soros György
--FILE--Billionaire investor George Soros, chairman of Soros Fund Management and founder of The Open Society Institute, reacts at a sub-forum during the Boao Forum for Asia Annual Conference 2013 in Qionghai city, south China's Hainan province, 8 April 2013. China's state media has warned billionaire investor George Soros against betting on falls in the value of the Chinese yuan and Hong Kong dollar amid widespread worries over the health of the world's second-largest economy. China's fourth-quarter economic growth slowed to the weakest since the global financial crisis, increasing pressure on a government struggling to regain investors' confidence after perceived policy missteps jolted global markets. "Soros' challenge against the renminbi (yuan) and Hong Kong dollar is unlikely to succeed, there is no doubt about that," the People's Daily overseas edition said in a front-page opinion piece on Tuesday (26 January 2016). China's economic fundamentals remain sound, despite slower growth, volatility in its stock market and the yuan's depreciation against the U.S. dollar, said the opinion piece, written by a researcher at the commerce ministry.
Vágólapra másolva!
Soros György a Wall Street Journalban magyarázkodott az emelkedő bűnőzési ráta miatt az általa is szorgalmazott büntetőjogi refompok miatt. A milliárdos spekuláns az írásban kiáll az általa támogatott ügyészek mellett. Kifejezte, hogy nem áll szándékában leállni a progresszív ügyészek és a büntetőjogi reform támogatásával.
Vágólapra másolva!

Soros György a Wall Street Journal hasábjain osztotta meg véleménycikkét „Miért támogatom a reformügyészeket" címmel. Tudvalevő, hogy az Egyesült Államokban a kerületi ügyészek választás útján nyerik el tisztségüket. Azon indulóknak, akik a büntetőjogi reformoknak csúfolt dekriminalizációt, valamint a bűnözők futni hagyását szorgalmazzák, Soros bőkezű támogatásokat nyújt a kampányukhoz. Azokban a városokban, ahol a milliárdos jelöltjei nyertek, drasztikusan nőtt a bűncselekmények, és ezáltal az áldozatok száma - írta a tűzfalcsoport.blogstar.hu.

Soros György védelmébe vette a reformpárti korrupt ügyészeket Forrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

Soros többek között azt írta, hogy őt aggasztja a bűnözés növekedése, de

Évente 81 milliárd dollárt költünk arra, hogy mintegy kétmillió embert börtönökben és fegyházakban tartsunk. Többet kell befektetnünk a bűnmegelőzésbe olyan stratégiákkal, amelyek működnek - mentálhigiénés szakemberek bevetése válsághelyzetekben, befektetés a fiatalok foglalkoztatási programjaiba, és oktatási lehetőségek megteremtése a rácsok mögött. Ezáltal csökken annak a valószínűsége, hogy a fogvatartottak a szabadulás után újabb bűncselekményeket követnek el - tette hozzá a spekuláns.

Soros szerint néhány politikus és szakértő megpróbálta a bűnözés közelmúltbeli növekedését a reformpárti ügyészek politikájára fogni. Az általa látott kutatások mást mondanak.

A gyilkosságok száma a leggyorsabban néhány olyan republikánus államban emelkedett, amelyet a bűnözés ellen keményen fellépő politikusok vezetnek.

Az ügyészek lázadása

Néhányan ugyanazok közül a Soros által finanszírozott ügyészek közül, akik a bűnözők érdekeit és egyes bűncselekmények dekriminalizációját tartják elsősorban szem előtt, most azon fogadkoznak, hogy megtagadják az állami abortusztörvények végrehajtását, amelyek a Roe kontra Wade ítélet bukása után lépnek majd hatályba - írta a tűzfalcsoport. Kilencven balra húzó főügyész és kerületi ügyész írt alá egy közös nyilatkozatot, amelyben megfogadják, hogy nem indítanak büntetőeljárást az abortusztörvények megsértése miatt. Közülük legalább húszan kaptak kampánytámogatást Soros Györgytől.

Az aláírók között van többek között Kim Foxx, Illinois állam Cook megyei ügyésze is. Soros György 2 millió dollárt pumpált az Illinois Justice and Public Safety nevű politikai akcióbizottságba, hogy segítse Foxx újraválasztását 2020-ban.

A teljes cikket itt olvashatják.