Joe Biden fia egy elítélt romániai ingatlanmágnással is üzletelt

Hunter Biden
Hunter Biden, son of US President Joe Biden, attends the ceremony for the Presidential Medal of Freedom, the nation's highest civilian honor, during a ceremony honoring 17 recipients, in the East Room of the White House in Washington, DC, July 7, 2022. (Photo by SAUL LOEB / AFP)
Vágólapra másolva!
A V4NA nemzetközi hírügynökség arról számolt be, hogy Joe Biden fia többször is egyeztetett az akkor még alelnök apjával, miközben egy korrupcióval vádolt román ingatlanmágnásnak dolgozott – ez Joe Biden fiának és társainak dollármilliókat hozott – mondta a The New York Postnak egy bennfentes. Hunter Biden 2015 tavaszán kezdett Gabriel Popoviciunak dolgozni, aki abban kérte Biden segítségét, hogy elkerülje az elmarasztaló bírósági ítéletet, miután korrupcióba keveredett. A román ingatlanmágnás többek között egy több száz hektáros földterületet vásárolt meg jogtalanul és rendkívül olcsón.
Vágólapra másolva!

Az apa és fia közötti naptárba foglalt találkozókat egy laptop merevlemezének átkutatása során találták meg, amelyet Hunter Biden 2019 áprilisában egy delaware-i javítóműhelyben hagyott, és szembemennek Biden elnök korábbi tagadásaival, miszerint nem volt köze fia piszkos ügyleteihez. A V4NA azt is írja, hogy bennfentesek szerint Hunter Biden 2015 tavaszán kezdett Gabriel Popoviciunak dolgozni, aki abban kérte Biden segítségét, hogy

elkerülje az elmarasztaló bírósági ítéletet, miután korrupcióba keveredett.

A román ingatlanmágnás többek között egy több száz hektáros földterületet vásárolt meg jogtalanul és rendkívül olcsón.

Fedezték a korrupt politikust

Az elhagyott laptopon lévő e-mailekből kiderül, hogy Hunter az ügyvédi irodáján keresztül képviselte Popoviciut. A Biden család számos szövetségesét is bevonták, hogy segítsenek Popoviciunak megúszni a börtönt. Köztük volt Mark Gitenstein, az Obama-kormány egykori átmeneti tisztviselője és volt romániai nagykövete, Louis Freeh volt FBI-igazgató és Eric Schwerin, Hunter Biden befektetési cégének, a Rosemont Seneca Partnersnek az elnöke. Hunter Biden laptopja szerint Gitenstein és Freeh többször is beszélt Hunterrel annak idején, amikor Hunter az apjával, Joe Bidennel rendszeresen egyeztetett.

Hunter Biden Forrás: AFP/Saul Loeb

De mit is keresett Romániában a kisebbik Biden? - teszi fel a kérdést a V4NA. Azt írják, hogy a New York Times által közzétett dokumentumok szerint

az elképzelés egy ingatlanfejlesztő vállalat létrehozása volt, a legnagyobb ilyen jellegű vállalat Délkelet-Európában.

Popoviciu biztosította volna a földet, Biden a kapcsolatokat, egy kínai óriáscég pedig a pénzt. A tervből végül semmi sem lett, Popoviciut hét év börtönre ítélték (bár elmenekült Romániából), a pénzt biztosító kínai cég pedig csődbe ment, Bidenék pedig lemaradtak a nagy üzletről. Bár Joe Biden többször is letagadta a nyilvánosság előtt, hogy tudott a fia piszkos üzleteiről, a Hunter laptopján talált naptár és az adathordozón talált anyagok szerint az elnök hazudott.

Egy hangfelvétel buktatta le

Nem a romániai ügy volt az első eset, hogy Joe Biden alelnökként családi üzleti megbeszéléseket folytatott a Fehér Házban. A laptopon lévő dokumentációból kiderül, hogy Joe Biden kilenc év alatt legalább 19 alkalommal vett részt a családi vállalkozásban. Legutóbb egy hangüzenet buktatta le az elnököt, amelyet a fiának hagyott a hangpostáján.

– mondta Biden a telefonban. Az USA jelenlegi elnöke azután hagyott hangüzenetet a fiának, hogy 2018-ban a sajtó részletezte Hunter ügyleteit Ye Jianminggal, egy gyorsan felemelkedő kínai olajmágnással, aki 2016-ban a CEFC China Energy Companyt vezette, mielőtt két évvel később letartóztatták gazdasági bűncselekmények miatt. A Biden család körül kirobbant botrányban kiderült továbbá az is, hogy

Joe Biden fia, Hunter arra használhatta fel apja pozícióját, az Obama-kormányzat amerikai-ukrán kapcsolatokért felelős vezetését, hogy gazdaggá tegye a családot.

A mainstream média azonban a legutóbbi elnökválasztási kampány miatt nem volt hajlandó foglalkozni a történettel. A közösségi média még azt is megakadályozta, hogy a The New York Post leleplező cikkét megoszthassák az emberek. Bidenék orosz beavatkozásként tekintettek a leleplező cikkre. Most azonban – azután, hogy Joe Biden megnyerte az elnökválasztást – már a balliberális fősodrú média is megerősítette, hogy a laptopos sztori végig helytálló volt. Az Igazságügyi Minisztérium is elismeri, hogy a korrupciós ügyekkel kapcsolatos nyomozás alapját olyan e-mailek és üzenetváltások képezik, amelyeket a laptopon találtak.

Kínos felvételek Hunterről

A MacIver Institute szerint azóta világossá vált, hogy a botrány lényegében nem is Hunter Bidenről szól, hanem Joe Bidenről, aki a fiát táskás embernek használta alelnöksége idején. Az utóbbi hónapokban egyébként biztosan nem a legjobb időszakát éli Joe Biden. Az amerikai elnök vállát nemcsak az nyomja, hogy az Egyesült Államok évtizedek óta nem látott inflációtól szenved, a gazdaság pedig az összeomlás szélén áll, hanem a fia, Hunter Biden körül kirobbant botrány is napról napra csökkenti a népszerűségét.

Nemcsak a korrupciós ügyek miatt szégyenkezhet az USA elnöke, hanem a fiáról kikerült videófelvételek miatt is.

Nemrég újabb kínos felvétel szivárgott ki, amelyen

az elnök fia látható egy hotelszobában, amint éppen meztelenül ül egy kádban, és drogot, valamint alkoholt fogyaszt.

A tekintetéből jól látszik, hogy már nincs teljesen tudatánál az elnök fia. Bár ezt a videót mindenhonnan törölték, nem sokkal ezután egy másik felvétel is napvilágot látott, amelyen a kisebbik Biden – a családapa – épp a napi betevő drogot méri ki magának egy prostituált társaságában. Hunter Biden érthetetlen okból ezt is lefilmezte.

Hunter botrányai egyébként üde színfoltot adnak annak, hogy Joe Biden elnök többször is úgy írta le a fiát, mint "a legokosabb ember", akit ismer.