Donald Trump támogatottja legyőzte a volt elnök egyik leghangosabb kritikusát

Joe Biden beiktatása
Washington, 2021. január 20. Donald Trump leköszönő amerikai elnök újságíróknak nyilatkozik a washingtoni Fehér Házból távozóban 2021. január 20-án reggel, Joe Biden demokrata párti megválasztott amerikai elnök beiktatási ünnepségének napján. Az ünnepélyes eseményen Donald Trump nem vesz részt. Ő az első elnök 1869 óta, aki nem vesz részt utódja beiktatásán. MTI/EPA/Pool/Al Drago
Vágólapra másolva!
A Donald Trump korábbi amerikai elnök által támogatott jelölt, Harriet Hageman győzelmét hozta a nagy érdeklődéssel várt republikánus előválasztás a nyugati Wyoming államban kedden. Liz Cheney, a Republikánus Párt Trump-ellenes szárnyának egyik vezetője vereséget szenvedett.
Vágólapra másolva!

Az előválasztás tétje az volt, hogy ki indulhat jelöltként a novemberi kongresszusi választáson Wyoming állam kongresszusi körzetében. Kérdés volt, hogy esélyt kap-e képviselőházi székének megvédésére, Liz Cheney az eddigi képviselő, Dick Cheney korábbi alelnök (2001-2009) lánya, Donald Trump egyik leghangosabb kritikusa.

Trump jelöltjei országszerte sorra nyerik meg az előválasztásokat, így az ő emberei indulhatnak a novemberi időközi választáson Forrás: MTI/EPA/Pool/Al Drago

Wyoming állam előválasztását Harriet Hageman nagy fölénnyel nyerte meg, győzelme tovább erősíti a volt elnök befolyását a Republikánus Párton belül. Liz Cheney elismerte vereségét az előválasztáson, ugyanakkor közölte, hogy harcát folytatja Donald Trump ellen.