Többen meghaltak a Korzikán tomboló viharban

Vágólapra másolva!
Három ember meghalt, 12 pedig megsérült, amikor csütörtökön erős szél és heves vihar csapott le Franciaország Korzika szigetére. Eközben a viharok miatt Franciaországban mintegy 45 ezer háztartás maradt áram nélkül.
Vágólapra másolva!

Franciaország egyes részein néhány óra alatt több eső esett, mint az elmúlt hónapok során összesen, emiatt jelentős áradások alakultak ki, miután a hetekig tartó hőhullámok és szárazság csökkentette a talaj vízfelvevő képességét - írja a Reuters.

Az országban körülbelül 45 ezer háztartás áramszolgáltatás nélkül maradt - közölte az EDF áramszolgáltató.

Szerda este Marseilleben az utcákat is teljesen elöntötte a víz.

Korzika szigetére is erős viharok csaptak le - heves esőzésekkel - és óránként több mint 136 kilométeres széllökésekkel

- közölte a prefektúra szóvivője.

Egy 13 éves lány és egy 72 éves nő és egy 46 éves férfi meghalt, 12 ember pedig megsérült a heves viharok következtében.

A 12 sérült közül pedig egy embert válságos állapotban kórházba kellett szállítani.

Több hajó zátonyra futott vagy megrongálódott a nyugati part közelében, a rajtuk lévők kimenekítése megkezdődött - tájékozatott a francia tengerészeti hatóság.

Gilles Simeoni, a korzikai adminisztráció elnöke azt mondta: a vihar "rendkívül heves és teljesen kiszámíthatatlan" volt, de rövid ideig tartott. Simeoni a BFM tévét arról is tájékoztatta, hogy Emmanuel Macron francia elnök telefonon biztosította őt együttérzéséről.