Velence csatornáin szörfözött két ismeretlen, hajtóvadászat indult ellenük - videó

Vágólapra másolva!
Az olaszországi Velence polgármestere, Luigi Brugnaro egy ajándék vacsorát ajánlott fel azoknak, akik segítenek a nyomára akadni annak a két ismeretlen szörfösnek, akiket a város legforgalmasabb csatornáján, a Grand Canal-on kaptak lencsevégre. Az internetre felkerült videó hatalmas felháborodást váltott ki a helyi lakosság körében, hiszen ezen a területen tilos és különösen veszélyes bármilyen vizi sportot űzni.
Vágólapra másolva!

Két ismeretlen szörfösről került fel egy videó az internetre, amin hajók mellett elsuhanva szörföznek a velencei Grand Canal csatornán.

A videó hatalmas felháborodást váltott ki a helyiek körében, hiszen ezen a területen tilos és veszélyes bármilyen vizi sportot űzni - írja a BBC.

A polgármester egy ajándék vacsorát ajánlott fel a nyomravezetőknek.

A helyi média szerint a két szörföst azóta sikerült azonosítani és megbírságolták őket, arról nem tudni, hogy a polgármester felajánlása segített-e végül a szörfösök kézrekerítésében.

A két szörfös deszkáit - amelyek értéke körülbelül 25 000 euró (kb. 10 millió forint) - elkobozták a hatóságok.

A csatornán való hajózás biztonságának veszélyeztetése miatt pénzbírságot is kiszabtak rájuk és kiutasították őket a városból.

Emellett további büntetőeljárás számíthatnak a város imázsának állítólagos "rombolása" miatt is.