Néhány héttel ezelőtt egy 22 éves brit turistát gyakorlatilag lefejezett egy helikopter még működő hátsó rotorja, miután leszálltak a görög fővárosban, Athénban. A férfi a földet érés után egy szelfit szeretett volna készíteni, ám halálos balesetet szenvedett. Most megszólaltak a szülei, akik összetörten nyilatkoztak fiukról az egyik brit televíziós csatornának. 

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a 22 éves Jack Fenton Mykonosról utazott vissza a görög fővárosba, Athénba, de miután leszálltak a helikopterrel, a férfi a gépből való kiszállást követően egy szelfit szeretett volna készíteni. A helikopter hátsó rotorja azonban még működött, ezért gyakorlatilag lefejezte a szerkezet, és a helyszínen azonnal meghalt.

Szülei, Miguel és Tori Fenton az ITV Newsnak azt nyilatkozták az esetről, hogy a baleset bekövetkeztekor nem voltak ugyan Athénban (mert külön utaztak haza a közös görögországi nyaralásról), ám pontosan át tudják érezni, hogy mennyire brutális módon következhetett be a fiuk halála. 

A család egy barátja is elkísérte őket a görögországi útra, aki szerint a görög hatóságok nagyon rosszul kezelték a helyzetet, és szerinte megelőzhető lehetett volna a baleset- írja a Daily Mail.

Szerinte Jack még mindig életben lenne, ha szigorúbb biztonsági eljárásokat vezetnének be, például ha a rotorok leállása előtt nem engednék leszállni az utasokat, vagy elkísérnék őket a helikoptertől a váróterembe.

Ioannis Kandyllis, az esetet vizsgáló bizottság elnöke korábban azt közölte, hogy Jack, dacolva a parancsokkal, telefonját a füléhez tartva rohant vissza a helikopter felé. Mind a négy utas kiszállt, és egy privát váróterembe kísérték őket, ahol egy londoni magánjáratra vártak. A társalgóból azonban az áldozat visszaszaladt a helikopterhez.

"A szemtanúk azt mondták, hogy a fülében fülhallgató volt, ezért hiába kiabált neki a földi személyzet, hogy "Állj! Állj meg!", nem hallotta azt - mondta Kandyllis. "Másodperceken belül megtörtént a tragikus baleset. Szörnyű volt" - tette hozzá.

Tori és Miguel azóta is kétségbeesetten várják a válaszokat, de a görög hatóságok azt mondják, addig nem nyilatkoznak, amíg a nyomozás folyamatban van.