Lebukott a hüllőcsempész, bőröndben szállította az egzotikus hüllőket

hüllő, csempészés
Vágólapra másolva!
Egy kaliforniai férfi kisebb vadállatokat, félelmetes hüllőket csempészett külföldről az Egyesült Államokba több éven keresztül. Amikor elkapták, bűnösnek vallotta magát - írja a Los Angeles-i szövetségi ügyészség jelentése alapján az ABCNews.  
Vágólapra másolva!

Az ügyészek szerint a 30 éves Jose Manuel Perez

több mint 1700 vadállatot, köztük 60 hüllőt csempészett be ruházatába rejtett kis zacskókban az Egyesült Államokba

mintegy 739 ezer dollár (302 millió forint) értékben, februárban tartóztatták le az amerikai-mexikói határon.

Elfogásakor a szövetségi ügynökök 60 hüllőt találtak a férfinél, néhányat a nadrágjába rejtve próbált áthozni Mexikóból.

A Los Angeles-i ügyészség szerint Perez beismerte bűnösségét a tiltott árucsempészetben és vadállatkereskedésben is. Perez, aki a Julio Rodriguez névre is hallgatott, a közösségi médiát használta arra, hogy 2016 januárja és 2022 februárja között becsempéssze ezeket a fenevadakat az Egyesült Államokba.

A Mexikóból és Hongkongból származó vadon élő állatok között voltak

dobozos teknősök, bébikrokodilok, és különféle gyíkok is.

Perez amikor áthozta ezeket, "elfelejtette" bejelenteni az amerikai vámhatóságnál, és a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezményben kötelezően előírt szükséges engedélyeket sem szerezte be.

Hüllőket csempésznek zacskókban Forrás: Twitter

A szövetségi ügyészek szerint Perez egy bűnbandát vezetett, ugyanis az már szinte biztos, hogy testvére is részt vett a csempésztevékenységben.

Jose Manuel Perezre a csempészés bűncselekménye miatt legfeljebb 20 év szövetségi börtönbüntetés, vadállatokkal való kereskedésért pedig legfeljebb öt év börtönbüntetés vár.