Senki sem tudja, hol a nagy fekete autó, amiben Diana meghalt

Vágólapra másolva!
Tulajdonosa szeretné visszakapni annak az autónak a roncsait, amelyben Diana hercegné ült a halálos autóbaleset idején 1997. augusztus 31-én, de egyelőre senki nem tudja, hol lehet - írta meg a Bors a negyed évszázados évfordulóhoz közeledve.
Vágólapra másolva!

A walesi hercegnő 1997. augusztus 31-én halt meg Franciaországban. A baleset egyes körülményeit máig homály fedi. Egyesek szerint egy félresikerült titkosszolgálati művelet vezetett a tragédiához, mások úgy tudják, terhes volt és emiatt akartak vele végezni. Annyi biztos, hogy

a kocsi, amiben meghalt, máig nem került vissza a tulajdonosához.

Jean-Francois Musa elárulta, hogy már nagyon szeretné visszakapni a Mercedes-Benz S280-as típusú autóját, amely a 20. század legismertebb járműveinek egyikévé vált Diana miatt.

Forrás: AFP/Pierre Boussel

A férfi egy amerikai múzeumban állítaná ki a roncsot. A francia hatóságok azonban negyed évszázad elteltével sem akarják visszaadni a kocsit, sőt, jelenleg az sem világos, hol van.

Forrás: AFP/Pierre Boussel

Ami biztos, hogy 2017-ig egy rendőrségi raktárban őrizték a Párizs agglomerációjába tartozó Créteil közelében, de onnan már elvitték.

– közölte a férfi.

Diana hercegnő Forrás: AFP/Paul Vicente

A Mercedest, csakúgy, mint Diana halálát több szempotból is titok övezi a lap szerint.Nem csak azt nem tudni, hol van most, de az sem világos, hogyan gyulladt ki 1999-ben. Két évvel a baleset után ugyanis egy tűzesetben több része megsemmisült, melyet a francia hatóságok megpróbáltak elhallgatni - írja a DailyStar.