A német kancellár megdöbbentő bejelentése

48th G7 Summit at Schloss Elmau. DatabaseREST Elmau G-7 scheduled meeting of the Group of Seven Treffen Gipfel PL sumwith Horizontal G7
Olaf Scholz német kancellár
Vágólapra másolva!
Olaf Scholz német kancellár szerint az Oroszország elleni szankciók működnek, és lehetetlennek tartja azt, hogy Németország kihátrálna az intézkedések mögül.
Vágólapra másolva!

Scholz szerint a nyugati szankciók hatásosak és helyesek. "Fontos részét képezik annak, hogy nyomást tudjunk helyezni Oroszországra. A szankciók miatt Moszkva hatalmas árat fizet. Minél tovább tart ez az állapot, annál nagyobb károk keletkeznek Oroszországban. Számomra elképzelhetetlen, hogy Németország kihátráljon az intézkedések mögül" - jelentette ki a német kancellár.

Olaf Scholz német kancellár Forrás: AFP/dpa/ SvenSimon/Frank Hoermann

Scholz azt azonban elismerte, hogy a szankcióknak negatív hatásai vannak a német gazdaságra is. A német kancellár beszédéből kiderül, hogy a nyugati vezetők továbbra sem képesek reálisan értékelni a jelenlegi helyzetet.

A szankciók Oroszországra nézve ugyanis sokkal kevésbe voltak negatív hatással, mint az Európai Unió gazdaságára.

A blokkban elszabadult az infláció, az energiaárak, ennek következtében már több kormány megbukott, és továbbra is komoly kérdés, hogy lesz-e elég gáz télen. A szankciók bukásáról sokat írtunk már, legutóbb itt és itt olvashattak róla. Percről percre közvetítésünket pedig itt érik el.