"Mi, muszlimok fogjuk elfoglalni egész Svédországot" - élő adásban fenyegette meg a migráns a jobboldali politikust

Svédország, migránsok, menekültek, bevándorlók
A group of migrants off an incoming train walk down a platform as they are accompanied by the police at the Swedish end of the bridge between Sweden and Denmark near Malmoe on November 12, 2015. The Swedish government on November 11, 2015 said it would temporarily reinstate border checks to deal with an unprecedented influx of migrants, making it the latest country in Europe's passport-free Schengen zone to tighten its borders over the crisis. AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / STIG-AKE JONSSON +++ SWEDEN OUT +++ (Photo by STIG-AKE JONSSON / TT NEWS AGENCY / AFP)
Vágólapra másolva!
A svéd jobboldali politikus az esetre úgy reagált, hogy az is csak pártja álláspontját erősíti. Szerinte nem szabad hagyni, hogy Svédország iszlám kalifátussá váljon, és ez a tétje a közelgő választásoknak. Mostanra a választóknak a bűnözés visszaszorítása lett a legfontosabb szempont a voksolásnál – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Az egyik népszerű közösségi oldalon, a TikTok-on tartott élő közvetítést Dana Alikabi, a Svéd Demokraták (SD) nevű jobboldali párt politikusa. A beszélgetés egyik pontján bekapcsolódott egy névtelen, Malmőben élő muszlim migráns is, aki megdöbbentő kijelentéseket tett.

– mondta az SD politikusának a TikTok-on a Yas felhasználói névre hallgató migráns, aki obszcén kifejezéseket használva hozzátette:

nem érdekli a svéd szólásszabadság és általában a jogállamiság.

@snevridenpolitik

Lyssna på hela klippet och berätta om du tycker att han var en vinst för Sverige.

♬ originalljud - :

– kommentálta az SD politikusa a fundamentalista muszlim migráns kirohanását. Véleménye alapján

egy ilyen eset csak pártja bevándorlásellenes álláspontját népszerűsíti.

A svéd Samnytt nevű hírportál kapcsolatba lépett Dana Alikabival, aki azt mondta, szerinte sokan vannak olyanok, akik Svédországba jöttek bevándorlóként, és azt akarják, hogy az ország olyan legyen, mint amilyenből elmenekültek.

– nyilatkozta a politikus, aki szerint "teljesen beteges", hogy ezek az emberek át akarják venni a hatalmat Svédországban.

– mondta Dana Alikabi.

A muszlim migránsok uralta Svédország ugyanakkor talán már nem is annyira a távoli, sokkal inkább a közeljövő része, legalábbis a svéd SvD hírügynökség szerint, amely kutatókkal és szakértőkkel folytatott egyeztetéseit követően a 2032-es Svédországról egy meglehetősen negatív képet festett. Az SvD szerint

10 év múlva a törvénytisztelő svéd emberek zárt közösségekben élhetnek majd annak érdekében, hogy elkerüljék a bűncselekményeket.

Migránsok Svédországban. A kép illusztráció Forrás: AFP/Stig-Ake Jonsson

Erre a vízióra Manne Gerell a bandabűnözésre szakosodott kriminológus is ráerősített szavaival, aki úgy véli, hogy az erőszak spirálja folytatódni fog, és ha a tendencia nem fordul meg, akkor szerinte az elszigetelődés fokozódni fog.

– mondta a kriminológus.

Svédországban szeptember 11-én tartják majd a parlamenti és helyhatósági választásokat.

Az országban a migrációval összefüggő súlyos bűncselekmények mára olyan szintű társadalmi problémává váltak, hogy

mutatott rá a Göteborgi Egyetem SOM Intézetének múlt hónapban megjelent felmérése.

Tízből valamivel több mint négy választópolgár ezt tartja a következő kormány legfontosabb feladatának, tízből hárman pedig a jobb integrációt helyezték a lista élére. Mindez egyben azt is jelenti, hogy tízből hét szavazónak a bevándorlással kapcsolatos kérdések a legfontosabbak.