Vlagyimir Putyin orosz elnök gratulált a diákoknak a tanév első napján - írja a Lenta.

Vlagyimir Putyin orosz elnök gratulált a diákoknak a tudás napja és az új tanév kezdete alkalmából az új tádzsikisztáni orosz iskolák megnyitó ünnepségén, amelyre az államfő videón jelentkezett be.

Azzal kezdem, hogy gratulálok mindenkinek az ünnephez, a tanévkezdéshez. Egy szép, kedves hagyomány szerint mind Oroszországban, mind Tádzsikisztánban szeptember 1-jét a tudás napjának tekintik, ez ünnepnap – fordult a diákokhoz Putyin.

Vlagyimir PutyinForrás: AFP/Mikhail Klimentyev

Sokan úgy vélik, hogy jelenleg valamiféle agresszió zajlik Ukrajna területén , de a kijevi hatóságok kezdték a háborút a saját honfitársaik ellen - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 1-jén.

Oroszország feladata a különleges katonai művelet keretében a donbászi civilek védelmében ennek a megállítása.

Szerinte a mai Ukrajna területén a puccsot követően a hatóságok egy erős oroszellenes enklávét hoztak létre, amely az Orosz Föderáció közvetlen biztonságát fenyegeti.

Ezért az ott harcoló embereink egyszerre védik Donbassz lakóit és védik magát Oroszországot. Ez természetesen megérdemli az egész társadalom támogatását - mondta Vlagyimir Putyin.

Az orosz vezető azt is elmondta, hogy az ukrajnai felszabadított területeken az iskolások nem ismerik Oroszország és államuk közös történelmét, a krími hidat pedig hamisítványnak tartják - írja az iz.ru.