Nem lesz ott Putyin Mihail Gorbacsov temetésén

PUTYIN, Vlagyimir; GORBACSOV, Mihail Moszkva, 2022. szeptember 1.
A videófelvételről készült képen Vlagyimir Putyin orosz elnök lerója kegyeletét Mihail Gorbacsov egykori szovjet államfő nyitott koporsójánál a moszkvai Központi Klinikai Kórházban 2022. sz
Moszkva, 2022. szeptember 1. A videófelvételről készült képen Vlagyimir Putyin orosz elnök lerója kegyeletét Mihail Gorbacsov egykori szovjet államfő nyitott koporsójánál a moszkvai Központi Klinikai Kórházban 2022. szeptember 1-jén. A Nobel-békedíjas volt pártfőtitkár augusztus 30-án, 91 éves korában hunyt el az intézményben. MTI/AP/Russian pool
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin nem tud részt venni Mihail Gorbacsov temetésén - írja a Meduza.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön a moszkvai Központi Klinikai Kórházban rótta le kegyeletét Mihail Gorbacsov egykori szovjet államfő koporsójánál. Ezt Dmitrij Peszkov, Putyin sajtótitkára jelentette be.

"Az elnök ma a Kalinyingrádi területre utazott, de mielőtt útjára indult, megállt a Központi Klinikai Kórháznál, elbúcsúzott Mihail Gorbacsovtól és egy csokor virágot helyezett el a koporsójánál" - mondta a szóvivő újságíróknak.

Putyin bordó rózsacsokorral érkezett. Néhány percig a koporsó mellett állt. Aztán Gorbacsov portréjához fordult, és meghajolt. Ezután az államfő a koporsóra tette a kezét, keresztet vetett és ismét meghajolt.

„Tudjuk, hogy a temetés szeptember 3-án lesz, de sajnos az elnök munkabeosztása ezt nem teszi lehetővé, hogy azon részt vegyen" - mondta Peszkov.

A videófelvételről készült képen Vlagyimir Putyin orosz elnök lerója kegyeletét Mihail Gorbacsov egykori szovjet államfő nyitott koporsójánál a moszkvai Központi Klinikai Kórházban 2022. szeptember 1-jén Forrás: MTI/AP/Russian pool/-

Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió első és egyben utolsó elnöke augusztus 30-án, hosszú és súlyos betegség után, 91 éves korában halt meg. A volt államfőt és pártfőtitkárt a moszkvai Novogyevicsi temetőben helyezik végső nyugalomra, előtte a nyilvános szertartás a moszkvai Szakszervezetek Házának oszlopcsarnokában lesz.