A Pfizer/BioNTech COVID-19 elleni Comirnaty original/omicron BA.1 védőoltása szeptember elsején megkapta a feltételhez kötött forgalmazási engedélyt az EU-ban. Az Origo információi szerint Magyarországra még idén 3 millió vakcina érkezik.

Ahogy a kormány azt már hónapokkal ezelőtt bejelentette, Magyarország az eddig hazánkba érkezett vakcinákon felül összesen 9,5 millió adag, az omikron variánsra kifejlesztett Pfizert rendelt az újabb uniós beszerzésben. Várhatóan még idén újabb 3 millió adag, 2023-ra pedig 6,5 millió adag - ebből 1,5 millió adag gyermekek oltásához való - Pfizer-oltóanyag érkezhet hazánkba, az Origo ezt az információt kapta az NNK-tól.

Az oltás továbbra is elérhető, a lakosság oltása folyamatosan zajlik. A koronavírus elleni oltóanyag kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.

Képünk illusztráció!Forrás: MTI/Vajda János

A koronavírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket az oltás felvételére kérjük. A 3. és a 4. megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.