Annak a reményemnek adnék hangot, hogy az európai intézmények és Magyarország között zajló párbeszédben a legjobb és legmegfelelőbb megoldások születnek - minderről Klaus Iohannis román elnök beszélt Novák Katalin magyar államfővel való találkozója után. 

Másrészt európai viszonylatban reményeimnek adnék hangot, hogy az európai intézmények és Magyarország között zajló párbeszédben a legjobb és legmegfelelőbb megoldások születnek– mondta Klaus Iohannis román államfő a Novák Katalin magyar államfővel való találkozóján. 

Fontos bejelentést tett IohannisForrás: AFP/Mihai Barbu

Mint arról korábban beszámoltunk,a magyar-román kapcsolatoknak működnie és a létező feszültségeket csökkenteni kell, de a legfontosabb, hogy tudjunk beszélni egymással - minderről Novák Katalin magyar államfő beszélt Bukarestben, miután megbeszélést folytatott Klaus Iohannis román köztársasági elnökkel. Mindkét fél egyetértett abban, hogy a nemzeti kisebbségeknek a szülőföldjükön kell boldogulniuk. Legutóbb tizenkét éve, 2010-ben volt hivatalos elnöki szintű megbeszélés a román fővárosban. Az Origo Bukarestben lévő tudósítója élőben közvetítette a két államfő tájékoztatóját.