A román elnök bízik benne, hogy Magyarország és Brüsszel megtalálja a legjobb megoldást az uniós pénzekről

Horizontal
Hungarian President Katalin Novak (L) and Romanian President Klaus Iohannis shake hands during an official welcoming ceremony at the Cotroceni Palace, the Romanian Presidency headquarters, in Bucharest on September 7, 2022. (Photo by MIHAI BARBU / AFP)
Vágólapra másolva!
Annak a reményemnek adnék hangot, hogy az európai intézmények és Magyarország között zajló párbeszédben a legjobb és legmegfelelőbb megoldások születnek - minderről Klaus Iohannis román elnök beszélt Novák Katalin magyar államfővel való találkozója után. 
Vágólapra másolva!

– mondta Klaus Iohannis román államfő a Novák Katalin magyar államfővel való találkozóján.

Fontos bejelentést tett Iohannis Forrás: AFP/Mihai Barbu

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar-román kapcsolatoknak működnie és a létező feszültségeket csökkenteni kell, de a legfontosabb, hogy tudjunk beszélni egymással - minderről Novák Katalin magyar államfő beszélt Bukarestben, miután megbeszélést folytatott Klaus Iohannis román köztársasági elnökkel. Mindkét fél egyetértett abban, hogy a nemzeti kisebbségeknek a szülőföldjükön kell boldogulniuk. Legutóbb tizenkét éve, 2010-ben volt hivatalos elnöki szintű megbeszélés a román fővárosban. Az Origo Bukarestben lévő tudósítója élőben közvetítette a két államfő tájékoztatóját.