Legalább 23-an meghaltak, tizenegyen megsérültek kedd este egy karaokebárban keletkezett tűzben a dél-vietnami Ho Si Minh-város közelében - közölte egy tartományi vezető.

A tűzvész Binh Duong tartományban, Ho Si Minh-város közelében, egy ipartelepen történt.
Korábban egy helyi tisztviselő, Nguyen Thanh Ham még azt mondta, hogy legalább tizenketten meghaltak, negyvenen megsérültek a mulatóhelyen. Az AFP francia hírügynökségnek beszámolt arról is, hogy helyszínre mentőcsapatok érkeztek, a romok között további áldozatokat keresnek. A tűz okát még nem állapították meg - tette hozzá.

A lángok elpusztították a négyemeletes épület második és harmadik emeletét, a vendégek és a személyzet bent rekedt - jelentette a hivatalos média. Egy szemtanú a VNExpress helyi hírportálnak azt mondta, hogy "sokan a főbejáraton keresztül menekültek ki, sokan mások leugrottak az emeletről, eltörve a lábukat és a kezüket".

Ez a legtöbb halálos áldozattal járó tűzeset Vietnamban azóta, hogy 2018-ban Ho Si Minh-városban egy kigyulladt lakóházban 13 ember halt meg.

A Vietnami Hírügynökség felvételén tűzoltók dolgoznak egy lángoló épületnél Binh Duong tartományban, Ho Si Minh-város közelében 2022. szeptember 6-ánForrás: MTI/EPA/Vietnami Hírügynökség/-

Hasonló tragédia történt hat évvel ezelőtt, 2016-ban, amikor tizenhárman meghaltak a főváros, Hanoi egyik karaokebárjában. Ez a tragédia arra késztette a hatóságokat, hogy országszerte ellenőrizzék a szórakozóhelyeket, amelyek a gyanú szerint figyelmen kívül hagyták az alapvető biztonsági szabályokat. Augusztusban három tűzoltó halt meg Hanoiban, miközben egy karaokebárban kitört tüzet próbáltak eloltani.