A 48 éves, stocktoni Nicola Hendersont egy nagymama és unokája érte tetten, amint nyilvánosan szexelt az utcán, azután, hogy egy évig folyamatosan lopott, drogozott, egy alkalommal pedig tűvel szúrt meg egy biztonsági őrt az egyik áruházban. Mindezt azok után, hogy tavaly egy utolsó esélyt kapott a bírótól, hogy beilleszkedjen a társadalomba egy nehéz időszak után, amikor hajléktalanként élt, és sorozatbűnözésből próbált megélni. Ez alkalommal viszont már másfél év felfüggesztett börtönre ítélték.

A Stocktonban élő Henderson tavaly áprilisban

tűvel sebesített meg egy biztonsági őrt az egyik helyi áruházban, miután az tetten érte, amint egy másik nővel együtt megpróbált ellopni egy üveg whisky-t.
Az őr két karcolást érzett a karját, majd észrevette, hogy megsérült.

Nicola HendersonForrás: Teessidelive

Az ügyész a tárgyaláson elmondta, hogy a nő ugyan nem emlékszik a bűncselekményre, de nem tagadja, hogy megtörténhetett, ugyanis akkoriban drogfüggő volt, előtte pedig hepatitis C-t diagnosztizáltak nála.

Idén pedig az derült ki róla, hogy

júliusban nyilvános helyen szexelt, melynek szemtanúja volt egy gyerek, és mivel azt gondolta, hogy a két ember verekszik egymással, odahívta a nagymamáját is,

akinek viszont világos volt, hogy valami egész másról van szó. Ekkor megjelent a helyszínen egy másik nő is, aki kiabálni kezdett a szeméremsértő párral.
A férfi ekkor azonnal felöltözött, és elmenekült. A nő bár ezt hosszabb idő alatt tette meg, végül ő isfelöltözött, majd táncolt még egyet aztán elment.Az egyik szemtanú hívta a rendőröket, akik rövid időn belül elfogták a párost.
Emellett a nő rendszeresen lopott is, különböző helyekről.

Forrás: Teessidelive

A tárgyaláson a bíró elmondta, hogy Henderson nehéz időszakon ment keresztül,

korábban összesen 24 bűncselekmény miatt kellett felelnie, beleértve a lopást, csalást, és prostitúciót is.
Henderson, aki a bűncselekmények elkövetésekor hajléktalan volt, a bírótól egy utolsó esélyt kapott arra, hogy összeszedje magát, és új életet kezdjen, ehhez a stocktoni tanács egy program keretében nyújtott számára támogatást.Henderson szeptember 5-én, hétfőn ismét megjelent a Middlesbrough-i bíróságon, ahol elmondta, nagyon igyekszik, és próbál változtatni addigi életvitelén.
A legutóbbi eset azonban nem ezt igazolta.
A nyilvános szex idején olyan részeg volt, hogy fel sem fogta igazán, mit is tett. A tavalyi év nem az ön éve volt, megértjük. De a mostani eset miatt mindenképp meg kell Önt büntetnünk"- mondta neki Christopher Smith bíró, majd figyelembe véve, hogy a nő ezt leszámítva valóban törekedett a változtatásra, 18 hónap felfüggesztett börtönre ítélte - írja a DailyStar.