Legalább tizenkét ember meghalt Madagaszkáron, amikor egy teherhajó motorcsónakkal ütközött a Loza folyón, az északnyugati Antsohihy város közelében - közölték hétfőn a tengerészeti hatóságok.

A baleset vasárnap történt. A teherhajó összeütközött egy 35 embert, köztük gyerekeket szállító csónakkal, amely azonnal elsüllyedt. Legalább 12 ember meghalt. Négy embert mentettünk ki, őket kórházba vitték - mondta el Elack Andriakaja, az ország katasztrófavédelmi hatóságának igazgatója a dpa német hírügynökségnek . "Még nem tudjuk, mi történt a többi utassal" - közölte az AFP francia hírügynökséggel Jean-Edmond Randrianantenaina, a Tengerészeti és Kikötőirányítási Hatóság (APMF) főigazgatója. Még folynak a mentési munkálatok.
Az előzetes vizsgálat szerint a teherhajó, amely a szükséges dokumentumok nélkül hagyta el a kikötőt, beleszaladt a nyolc méter hosszú, fából készült csónakba.

A kép illusztráció.Forrás: AFP/Richard Bouhet

"A baleset oka az lehetett, hogy a csónak nem volt kivilágítva" - érvelt a nyilatkozó. Hozzátette, hogy "a teherhajó az ütközés után elmenekült, de éjszaka utolértük". Szólt arról is, hogy a legénységet a csendőrség kihallgatja. Decemberben, közvetlenül karácsony előtt 88 ember - többnyire idénymunkások, akik éppen befejezték a szegfűszeg betakarítását és hazafelé tartottak - meghaltak, amikor egy teherhajó elsüllyedt Madagaszkár északkeleti részén.