Erre az amerikai beismerésre senki sem számított

armament weaponry Horizontal
Amerikai M142-es nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszer (HIMARS) rakétavetők lövéseket adnak le egy hadgyakorlat során, délkelet-marokkóban
Vágólapra másolva!
Az amerikai külügyminisztérium volt tisztviselője szerint az Egyesült Államok a hosszú ukrajnai konfliktusban érdekelt. Ez mindenképpen meglepő beismerés.
Vágólapra másolva!

Az amerikai külügyminisztérium volt vezető tisztviselője, Christian Wheaton szerint az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok el akarja húzni az ukrajnai konfliktust, hogy minél több kárt okozzanak Oroszországnak - Wheaton erről a Fox Business TV csatornának adott interjúban beszélt.

Véleménye szerint, még ha Kijev tárgyalásokat is akarna kezdeni Moszkvával, Ukrajna nyugati partnerei nem támogatnák ezt a döntést.

Amerikai M142-es nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszer (HIMARS) rakétavetők lövéseket adnak le Forrás: AFP/Fadel Senna

A külügyminisztérium volt munkatársa hozzátette, hogy Ukrajnának jó oka lenne arra, hogy feladjon néhány olyan területet, ahol többségében oroszok élnek.

Wheaton emellett hozzátette, hogy személy szerint ő nem támogatja az ukrán fegyveres erők felfegyverzését az amerikai hatóságok részéről.