III. Károly királyt megviselték az elmúlt napok

II. ERZSÉBET, királnyő, ravatal, felravatalozzák, Westminster-csarnok, Westminster, brit, angol, uralkodó
London, 2022. szeptember 14. III. Károly brit király az édesanyja, II. Erzsébet brit királynő koporsóját kíséri, amelyet ágyútalpon a londoni királyi rezidenciáról, a Buckingham-palotából a Westminster-csarnokba visznek 2022. szeptember 14-én. A szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt királynőt négy napra, a szeptember 19-i temetésig felravatalozzák a történelmi csarnokban. MTI/AP pool/Martin Meissner
Vágólapra másolva!
Megható üzenetben mondott köszönetet Károly király az Egyesült Királyság népének. Az új uralkodó mélyen meghatódott azon, hogy mennyien szerették az édesanyját, akitől milliók búcsúztak el a Westminster Hallban - írja a cosmopolitan.hu.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt 10 napban a feleségemet és engem annyira mélyen megérintett a sok részvétnyilvánítás és támogatás, amelyet ettől az országtól és más országoktól kaptunk a világ minden tájáró - mondta Károly király.

Londonban, Edinburgh-ban, Hillsborough-ban és Cardiffban mérhetetlenül meghatódtunk mindenkitől, aki vette a fáradságot, hogy eljöjjön, és lerója tiszteletét drága édesanyám élethosszig tartó szolgálata előtt - tette hozzá a gyászoló király.

III. Károlyt megviselték az elmúlt napok eseményei Forrás: MTI/AP pool/Martin Meissner

III. Károly végül köszönetet mondott mindenkinek, akik támogatást nyújtottak neki és a királyi családnak ebben a nehéz időszakban. Vasárnap este 8 órakor egyperces néma megemlékezést tartottak II. Erzsébet tiszteletére.