Váratlan bejelentést tett Észak-Korea az orosz-ukrán háborúról

Ukrajna, Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború
A Russian soldier patrols at the Mariupol drama theatre, bombed last March 16, on April 12, 2022 in Mariupol, as Russian troops intensify a campaign to take the strategic port city, part of an anticipated massive onslaught across eastern Ukraine, while Russia's President makes a defiant case for the war on Russia's neighbour. - *EDITOR'S NOTE: This picture was taken during a trip organized by the Russian military.* (Photo by Alexander NEMENOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Észak-Korea tagadja, hogy fegyvert adna Oroszországnak – közölte az állami média, hetekkel azután, hogy az Egyesült Államok azt állította, hogy Oroszország Észak-Koreához fordult, hogy feltöltse kimerült készleteit – írja az Agence France-Presse.
Vágólapra másolva!

„Korábban soha nem exportáltunk fegyvert vagy lőszert Oroszországba, és nem is tervezzük ezek exportját" – mondta a védelmi minisztérium Felszerelési Főosztályának egyik tisztviselője a hivatalos Koreai Központi Hírügynökség (KCNA) közleményében.

Forrás: AFP/Alexander Nemenov

A nyilatkozat azután született, hogy a Fehér Ház szeptember elején kijelentette, hogy Oroszország tüzérségi lövedékeket és rakétákat vásárol a kommunista Észak-Koreától, így támogatva ukrajnai háborúját.

John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője szerint az Egyesült Államok úgy véli, hogy ezek a fegyvervételek több millió töltényt, rakétát és tüzérségi lövedéket foglalhatnak magukban.