Ismét erős földrengés rázta meg Mexikót

szeizmográf földrengés illusztráció
Szeizmográfos földrengés-mérés (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Csütörtök hajnalban ismét földrengés volt Mexikóban. A hatóságok szerint az egész országban lehetett érezni a földrengést. Az emberek az utcára rohantak, amikor elkezdtek remegni az épületek.
Vágólapra másolva!

Hatalmas földrengésre ébredtek a Mexikói főváros lakói csütörtök hajnalban - írja az ABC.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, hétfőn egy 7,6-os földrengés után szökőárra adtak ki riasztást Mexikóban.

A földrengés csütörtökön kora hajnalban, helyi idő szerint nem sokkal hajnali 1 óra után történt,

mindössze három nappal azután, hogy egy 7,6-es erősségű földrengés rázta meg Mexikó nyugati és középső részét, amely két halálos áldozatot követelt.

Az amerikai földtani intézet szerint a csütörtöki földrengés központja a hétfőihez hasonlóan a nyugati Michoacan államban volt, a csendes-óceáni partok közelében. Az epicentrum a Michoacan állambeli Aguilillától dél-délnyugatra, mintegy 24,1 kilométeres mélységben volt.

Michoacan állam kormánya szerint a rengést az egész államban érezni lehetett.

Uruapan városában egy épületben keletkezett károkról, valamint földcsuszamlásokról számoltak be a hatóságok.

Andrés Manuel López Obrador elnök a Twitteren keresztül közölte, hogy a csütörtöki rengés a hétfői rengés utórengése volt, és Colima, Jalisco és Guerrero államokban is érezték.

Claudia Sheinbaum, Mexikóváros polgármestere a Twitteren keresztül közölte, hogy egy nő meghalt egy központi negyedben, amikor leesett otthona lépcsőjén.

A lakosok az utcákra menekültek, miközben a szeizmikus riasztók megszólaltak.

A földrengés megrázta az amúgy is ideges országot. A hétfői erősebb rengés volt a harmadik nagyobb földrengés, amely az elmúlt évtizedekben történt - 1985-ben, 2017-ben és most 2022-ben.