Üzentek az oroszok a Nyugatnak: nincs visszaút

HORIZONTAL diplomacy Square Russian Prime Minister Dmitry Medvedev speaks during a panel discussion at the second day of the 52nd Munich Security Conference (MSC) in Munich, southern Germany, on February 13, 2016. / AFP / Christof STACHE
Dmitrij Medvegyev, orosz kormányfő.
Vágólapra másolva!
Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök és miniszterelnök, Putyin bizalmasa szerint a donbaszi köztársaságokban tartott népszavazás után, ha Oroszországhoz csatlakoznak, nincs visszaút. Meg fogják védeni őket, hiperszonikus fegyvereik gyorsan képesek elérni az európai és amerikai célpontokat.
Vágólapra másolva!

Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese, Dmitrij Medvegyev Telegram-üzenetében arról ír: a küszöbön álló népszavazások után a donbászi köztársaságokat és más területeket Oroszországhoz csatolnak, ezt követően megerősítik ezen területek orosz fegyveres erők általi védelmét.

Erre a védelemre – szögezte le –

Oroszország részéről bármilyen fegyver bevethető lesz.

„A hiperszonikus fegyverek sokkal gyorsabban elérik az európai és az amerikai célpontokat. A Nyugat intézményeinek és általában a NATO-országok polgárainak meg kell érteniük, hogy Oroszország a saját útját választotta.

Nincs visszaút” – figyelmezetett Medvegyev.

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról itt olvasható.