Halálos hajóbaleset történt Kambodzsa partjainál

Vágólapra másolva!
Az abcNews számolt be róla, hogy a kambodzsai mentőcsapatok 21 kínai állampolgár után kutatnak, miután hajójuk elsüllyedt egy turisták és szerencsejátékosok körében népszerű tengerparti város közelében.
Vágólapra másolva!

A kambodzsai hatóságok elmondása szerint a kis halászhajó 41 kínai állampolgárral a fedélzetén a Thai-öbölben, a kambodzsai Koh Tang sziget közelében, csütörtökön szenvedett balesetet. Egy mentőcsónakról készült videón látható, amint az utasok a hajóorrban zsúfolódnak össze, miközben a fedélzet a víz alá süllyed. A hatóságoknak ekkor tizennyolc embert sikerült kimenteni, de még további 23 embert eltűntként jelentettek. Chuon Narin tartományi rendőrfőnök szerint pénteken az egyikükre élve bukkantak, míg egy másikat holtan találtak.

Az egyelőre nem derült ki, honnan indult a hajó, és mit csinált Kambodzsa nyugati partjainál, valamint az sem, hogy vajon mi okozta a hajó elsüllyedését.

A hatóságok a megmentett embereket a közeli kambodzsai haditengerészeti bázisra szállították, ahol kihallgatják őket. Az egyik túlélő, Chengui Sheng elmondta, hogy 38 férfi és három nő volt a fedélzeten, amikor a hajó csütörtökön 10:30-kor süllyedni kezdett.

Pekingben a kínai külügyminisztérium szóvivője, Wang Wenbin az újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy kormánya szoros kapcsolatban áll a kambodzsai hatóságokkal.

-mondta.

Kambodzsa egyébiránt igen népszerű úticél a Kínából érkező turisták és üzletemberek körében.

A cikk kiemelt képe illusztráció.