Bűntársként kezelik azt a lányt, aki szövetkezett egy másik lánnyal, hogy a családjaik kiírtása után elszökjön vele. Barátnője meglőtte az apját, aztán fejbe lőtte saját magát, a bűntársa viszont végül nem tett semmit  - írta meg a Crime Online.

A Fort Worthtől nyugatra fekvő Weatherfordba riasztották a rendőröket kedden éjfél előtt.Egy ház előtt, az utcán találtak rá egy 12 éves, fejbelőtt kislányra.A fegyver is ott volt mellette - közölte a Parker megyei sheriff irodája a Crime Online cikke szerint.

Amikor a rendőrök beléptek a házba, a gyerek 38 éves édesapjára is rábukkantak. Neki a hasából ömlött a vér. Mindkettejüket mentőhelikopter vitte kórházba. Arról nem osztottak meg információt, milyen állapotban vannak azóta, de az már kiderült, hogy valószínűleg családi tragédia történhetett.

A gyerek húzta meg a ravaszt mind a kétszer.

Előbb az apjára fogta a fegyvert és rálőtt, majd kiszaladt a házból és megcélozta saját magát. 

A rendőrök kezdtek mélyebbre ásni a rejtélyes eset nyomozása során. Megtudták, hogy az egész családját, sőt a házi kedvenceit is ki akarta írtani a gyerek, mert szövetkezett a Fort Worthtől 200 mérföldre délkeletre fekvő Lufkinban élő barátnőjével. Abban egyeztek meg, hogy mindketten végeznek a szeretteikkel, aztán együtt Georgiába szöknek. A kislány feltehetően Lufkinba készült, de valamiért úgy döntött, hogy inkább öngyilkos lesz. Elképzelhető, hogy azért, mert a másik lány nem ölt meg senkit, nem teljesítette a tervet. Bár fizikailag nem tett semmit, ő most a 12 éves lövöldöző bűntársaként kezelik.

texasi rendőrautó (illusztráció)Forrás: NurPhoto via AFP/John Lamparski/NurPhoto/John Lamparski

Az Egyesült Államokban megszokott, hogy egy-egy bűnügynél megosztják a nyilvánossággal az érintettek nevét, de ezúttal a 12 éves kislány életkorára tekintettel ezt nem tették meg. Ugyanakkor azt sem árulták el, honnan ismerték egymást a lányok, ahogy arról sem tudni, hány éves a "bűntárs". Mindössze annyi derült ki, hogy a lufkini rendőrök is bekapcsolódtak a nyomozásba.

Ha Magyarországon Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!