Tovább pusztít a kolera Szíriában

kolera
Kolerabaktériumok
Vágólapra másolva!
Huszonkilencre emelkedett azoknak a száma Szíriában, akik a kolerajárványban vesztették életüket - közölte hétfőn a szíriai egészségügyi minisztérium.
Vágólapra másolva!

A járvány augusztusban ütötte fel a fejét, azóta 338 megbetegedést jegyeztek fel. Az esetek és a halálozások többségét az északi Aleppó tartományban regisztrálták.

Az ENSZ korábban azt közölte:

a szíriai kolerajárványt az okozhatta, hogy szennyezett vízzel öntöztek bizonyos haszonnövényeket, illetve többen ihattak az Eufrátesz folyó vízéből, ami nagyon kockázatos.

Kolerabaktériumok Forrás: Past Medical History

Az International Rescue Committee (IRC) nevű globális segélyszervezet szerint félő, hogy a hivatalosan közöltnél sokkal többen fertőződtek meg.

A szervezet szerint több mint kétezer koleragyanús eset volt az ország északkeleti részén a járvány kirobbanása óta.

Szíriában a több mint tíz éven át tartó háborús pusztítás következtében sok helyen megrongálódott az ivóvízhálózat, emiatt a lakosság jelentős része veszélyes vízforrások használatára kényszerül.
A mostani kolerajárvány előtt Szíriában a megfelelő vízellátás hiánya miatt már komoly gondokat okoztak hasmenéssel járó megbetegedések, a súlyos alultápláltság és különböző bőrbetegségek is - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO).