Joe Biden amerikai elnök a Fehér Ház éhségről, táplálkozásról és egészségről szóló konferenciáján mondott beszédet szerdán, majd egy olyan képviselőt kezdett el keresni, aki augusztusban meghalt. Úgy tűnik Bidennek a memóriájával is komoly gondok vannak - írja a Blikk.

„Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, beleértve a kétpárti választott tisztségviselőket, mint McGovern képviselő, Braun szenátor, Booker szenátor. Jackie, itt vagy? Hol van Jackie?” – tette fel a kérdést a képviselőnek nyitó megjegyzésében az elnök, ami csak azért érdekes, mert Jackie Walorski idén augusztusban meghalt, így nem lehetett ott a konferencián.

És valóban, Walorski képviselő nem volt ott. Halála után a Fehér Ház közleményt is kiadott, amely szerint a tisztviselőket megdöbbentette és elszomorította halála - írja a Blikk a Huffpostra hivatkozva.

Az amerikai elnök azonban úgy tűnik, megfeledkezett erről.

Biden nem először kerül ilyen jellegű, rettenetesen kínos helyzetbe. 2008-ban például egy kampányrendezvényen próbálta meg különleges elismerésben részesíteni Chuck Grahamt, Missouri állam szenátorát.

„Chuck, állj fel, hadd lássanak az emberek” – biztatta akkor a politikust, aki kerekesszéket használ, mozgássérült.