Letartóztattak két férfit, akik még júliusban fegyverrel raboltak ki egy lelkészt prédikáció közben Brooklynban. Több mint egymillió dollár (közel 430 millió forint) értékben loptak el tőle ékszereket. 

Szerdán letartóztatták azt a két férfit, akik állarcban és fegyveresen rontottak be egy brooklyni istentiszteletre még a nyár folyamán és óriási összegnek megfelelő ékszert tulajdonítottak el a prédikációt tartó lelkésztől és feleségétől.A rablás idején Miller-Whitehead prédikációját élőben közvetítették az interneten.

A két 23 éves férfit őrizetbe vették, de egy haramadik személyt is gyanusítanak, aki még szabadlábon van. Az egyik férfit 50 000 dollár  (közel 22 millió forint) óvadék ellenében szabadon engedték, a másik pedig az óvadék iránti kérelem benyújtásáig letartóztatában marad - írja az ABC.

A vádak egyébként 10 év börtönbüntetést vonnának maguk után, de akár életfogytiglanit is kaphatnak, ha elítélik őket - mondta el a New York-i rendőrség felügyelője, aki a rablás részleteire is kitért. Kiderült, hogy a gyülekezetet rémületbe tartották és az egyik rabló egy gyerekre is ráfogta a pisztolyát.

A kirabolt papot bűnrészességgel vádolják. Megalázónak tartja és tagadja, hogy köze lenne az esethez. Miller-Whitehead szeret feltűnő és drága ékszerekben mutatkozni és luxus utakra jár.