A Meghan Markle életéről készülő könyv újabb részletekkel szolgál arról, hogyan bánt az alkalmazottaival. A Valentine Low által írt Courtiers: the Hidden Power Behind the Crown című könyv szerzője azt is leírta, amikor Meghan a 2018-as ausztráliai körútjukon azért akadt ki, hogy nem kap pénzt királyi kötelezettségeiért - írja a Blikk.

„Nem hiszem el, hogy ezért nem kapok fizetést" – hallotta a személyzet többször is dühöngeni Meghan Markle-t, ráadásul attól is rosszul volt, ha idegenekkel kellett kezet fognia. Ugyancsak szerepel a kötetben, hogy Sussex hercegnéje megzsarolta Harry herceget a kapcsolatuk elején, kijelentve: amennyiben nem adja hírül nyilvánosan, hogy egy párt alkotnak, szakít vele. Egy forrás szerint Harry ettől kikészült, majd eldöntötte, hogy mindentől megvédi kedvesét - írja a The Sunra hivatkozva a Blikk.

Meghan tudatni akarta a nyilvánossággal, hogy ez egy komoly kapcsolat. Meg volt győződve arról, hogy a palota nem hajlandó megvédeni őt a médiától. Harry azt mondta a személyzetének: „Tudom, hogyan működik a palota. Tudom, mi lesz ennek a vége. Senki nem törődik a barátnővel”

– derült ki a könyvből.

A szerző szerint a személyzettel is különösen bánt Meghan. Már hat hónappal az eljegyzés előtt megrémítette őket, különösen a herceg tanácsadóját, akivel közölte, hogy nemsokára ő lesz a főnöke. A problémákat egy vezető alkalmazott szóba is hozta 2017 végén, mivel nem tetszett neki, ahogy a személyzettel bánnak. Erre a hercegné csak ennyit felelt:

Nem az én dolgom, hogy megbarátkozzak az emberekkel.

Forrás: AFP/Angela Weiss

A könyv szerint egy női alkalmazottal is túlságosan keményen bánt,

egy másik dolgozót pedig napokon keresztül ötpercenként hívogatott telefonon.

Meghan ügyvédjei ugyanakkor cáfolják, hogy zaklatott volna bárkit is.

„Az összecsapások középpontjában az ajándékok álltak, amelyeket egyes vállalatok Meghannek küldtek. Folyamatosan érkeztek a csomagok a Kensington-palotába. Ruhák, ékszerek, gyertyák. Megállás nélkül. Toubati pontosan követte a szabályokat, miszerint a királyi család tagjai nem fogadhatnak el ajándékokat kereskedelmi szervezetektől. Ez a megközelítés nem esett jól Meghannek" – mesélte egy forrás, aki szerint Meghan Markle emiatt összetűzésbe keveredett személyi asszisztensével, Melissa Toubatival, aki végül 2018-ban felmondott.

Kikerültek még olyan információk is, miszerint a hercegné a többi alkalmazottal sem bánt jól.

Az egyik dolgozó arra panaszkodott, hogy Harry és Meghan zaklatták őt.

A pár viselkedése egyébként egykori sajtófőnöküknek, Jason Knaufnak sem tetszett.

Ezek után nem véletlen – amint azt a készülő kötetben is megjegyzik –, hogy a személyzet nárcisztikus szociopataként gondolt Meghanre.