Több mint 100 millió forintot érő csempész bébiangolnát foglaltak le Spanyolországban

Vágólapra másolva!
A spanyol rendőrség 29 embert tartóztatott le, miután lefoglalt 180 kilogramm kritikusan veszélyeztetett fiatal európai angolnaivadékot, amelynek értéke a feketepiacon 270 000 euró (114 millió Ft).
Vágólapra másolva!

A Guardia Civil közölte, hogy az Europollal együttműködve végrehajtott művelet során Európában összesen 29 embert tartóztattak le - írja a Guardian.

Spanyolországban és Kelet-Ázsia egyes részein csemegeként fogyasztják a bébi angolnákat, melyeket egy nemzetközi akció keretében foglalt le a rendőrség.

A nyomozás során 3000 ellenőrzést és vizsgálatot végeztek kikötőkben, repülőtereken és más közlekedési csomópontokban.

"A legtöbb bűncselekmény illegális halászattal, jogellenes birtoklással, veszélyeztetett fajok illegális kereskedelmével és a természeti területekre vonatkozó törvények megsértésével kapcsolatos" - írja a Guardian.

A nyomozótestület szerint az angolnacsempészet azóta nőtt meg, amióta a Covid repülési korlátozások enyhültek.

A bűnszervezetek visszatértek az angolnák illegális exportjához, amelyeket kézipoggyásznak álcáznak, olyan speciális tokok segítségével, amelyek oxigénnel befecskendezett zacskókat tartalmaznak

- közölték.

Az angolnacsempészet jövedelmező vállalkozássá vált a jól szervezett nemzetközi bűnözőbandák tagjai számára, akik folyamatosan változtatják útvonalaikat és módszereiket, hogy elkerüljék a rendőrséget.

- tette hozzá.

Az elkobzott angolnák nagy részét azóta az északkelet-spanyolországi Ebro-deltába engedték vissza.