106 éves korában meghalt Madame Wu

Vágólapra másolva!
106 éves korában meghalt Sylvia Wu, akinek híres dél-kaliforniai étterme, a Madame Wu's Garden négy évtizeden át volt a hollywoodi sztárok egyik kedvenc helye. Az éttereme 1959-ben nylít meg, és már röviddel a nyitás után rendkívül népszerű lett a filmesek körében.
Vágólapra másolva!

A Santa Monica-i Wilshire Boulevardon található Madame Wu's Garden röviddel 1959-es megnyitása után közkedvelt lett Hollywood sztárjai körében kiváló konyhája és a lenyűgöző dekorációja - jáde szobrok, vízesések, szökőkútak is voltak az étteremben - miatt - írja a The Guardian.

Az étteremben Mae West a hideg dinnyelevest, Gregory Peck és Paul Newman a rákos pirítóst és a rákpuffancsot, Grace monacói hercegnő a pekingi sült kacsát kedvelte a legjobban.

Madama Wu Kínából az Egyesült Államokba való emigrálás - egy óceánjáróval 40 napig utazott a második világháború alatt - után nyitotta meg az éttermet; arról volt híres, hogy bokáig érő selyemruhában fogadta a vendégeit és sokszor saját maga intézte a rendelésfelvételt is.

Wu az államokban a Columbia Egyetemen pedagógiai diplomát szerzett ahol találkozott King Yan Wuval, egy sikeres vegyésszel, később összeházasodtak és három gyermekük született.

Wu szakácskönyveket is írt, rendszeresen szerepelt a televízióban és sokat jótékonykodott, különösen azután, hogy lánya, Loretta 34 évesen rákban meghalt.

Amikor 2014-ben 100 éves lett, régi vendégei megtöltötték egy szálloda báltermét a születésnapi partiján.

Sylvia Wu szeptember 19-én halt meg, két fiát és számos unokáját hagyta hátra.