Felvidéki magyarok is voltak a buszmegállóban, egyikük meghalt

Vágólapra másolva!
A Körkép.sk szlovákiai magyar hírportál információi szerint Ipolyságon érettségizett magyar fiatalok is várakoztak a pozsonyi Zochova utcai buszmegállóban október 2-án este, amikor nagy sebességgel, fékezés nélkül közéjük hajtott egy részeg sofőr. A borzalmas balesetben öten meghaltak, ketten kórházban vannak. 
Vágólapra másolva!

A hírportál értesülései szerint az egyik magyar fiatal, H.R. a halálos áldozatok között van, ő ma kezdte volna egyetemi tanulmányait.

Egykori gimnáziuma a Facebookon búcsúzott tőle: „Mély fájdalommal búcsúzunk gimnáziumunk egykori diákjától, H.R-tól. Tanári karunkat és diákjainkat sokkolta a tragikus hír. Őszinte részvétünk R. családjának, mérhetetlen fájdalmukban osztozunk. Elfogytak a szavak. A csend beszél tovább. Az üresség. Emléked szívünkben örökké élni fog! Isten veled! Legyen békés a pihenésed, Ricsi!"

Forrás: szlovák rendőrség

Egy, ugyancsak Ipolyságon érettségizett magyar lány sokkos állapotban van, de szerencsére könnyebb sérüléseket szenvedett; az ipolysági szlovák gimnáziumban végzett fiút pedig megműtötték, jelenleg kórházban ápolják.

A Körkép szerint a tragédiát a Szlovák Siketolimpiai Bizottság titkára okozta részegen. Vérében 1,6 ezrelék alkoholt találtak.

Az eset a szlovákiai társadalomban óriási felháborodást keltett, a politikusok drákói büntetést sürgetnek.